Saavutettavuus

Tämä saavutettavuusseloste koskee Nuorisotutkimusseuran verkkosivustoa (www.nuorisotutkimusseura.fi) ja on alunperin laadittu 21.09.2020. Selostetta on päivitetty 18.12.2020. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei saavutettava sisältö

1. Ei kuulu lainsäädännön piiriin

  • käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemia sisältöjä, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia
  • toimisto-ohjelmien tiedostoja (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018
  • verkkosisältöjä, jotka on arkistoitu ennen 23.9.2019
  • video- tai äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020

Ennen 23.9.2018 julkaistut verkkojulkaisut

Nuorisotutkimusverkoston ennen 23.9.2018 julkaistut verkkojulkaisut (pdf-tiedostoja) eivät ole saavutettavia. Nämä verkkojulkaisut eivät kuulu lainsäädännön piiriin. Pyrimme tarjoamaan yksittäiset ennen 23.9.2018 julkaistut verkkojulkaisut saavutettavina, mikäli asiakas sitä erikseen pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Ennen 23.9.2018 julkaistut toimisto-ohjelmien tiedostot (muut kuin verkkojulkaisut)

Sivuston 23.9.2018 jälkeen julkaistut toimisto-ohjelmien tiedostot ovat pääosin saavutettavassa muodossa. Loput 23.9.2018 jälkeen julkaistut toimistotiedostot korvataan saavutettavilla versioilla 30.4.2021 mennessä. Toimisto-ohjelmien tiedostojen (esim. doc, pdf, odt), jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa, jos asiakas sitä pyytää ja pyyntö on kohtuullinen.

Ennen 23.9.2018 julkaistut uutiset ja tapahtumat

Ennen 23.9.2018 julkaistut uutiset ja tapahtumat on katsottu arkistoksi, eikä niitä ole muokattu saavutettavaan muotoon. Sisältö annetaan asiakkaalle saavutettavassa muodossa erikseen pyydettäessä.

Video- ja äänitallenteet

Sivustolla on joitakin 23.9.2018 jälkeen julkaistuja muiden tahojen tuottamia Youtube-videoupotteita, joita Nuorisotutkimusseura ei voi hallinnoida. Sivustolla on joitakin ennen 23.9.2020 julkaistuja tekstittämättömiä videotallenteita, jotka eivät kuulu lainsäädännön piiriin.

2. Kohtuuton rasite

Nuorisotutkimusseuran sivuston alaisuudessa sijaitseva verkkokauppa ei ole saavutettavassa muodossa, koska verkkokauppa on siirtymässä lähitulevaisuudessa uudelle verkkoalustalle. Kirjoja voi ostaa olemalla yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

3. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Ymmärrettävä: Lomakkeiden ohjetekstit ovat osittain puutteellisia

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet

Verkkosivuston tekniikan vanhentumisen vuoksi lomakkeiden nimilappuja ja ohjeistuksia ei ole ollut mahdollista täysin toteuttaa. Puute on pyritty lieventämään tarjoamalla käyttäjälle tekstimuotoista ohjeistusta lomakkeiden täyttämiseen.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

  • 3.3.2 Nimilaput tai ohjeet

Anna palautetta sivuston saavutettavuudesta

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Palautetta voi antaa verkkolomakkee tai sähköpostitse.

Verkkolomakkeella

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella.

Sähköpostilla

Sähköpostitse palautetta voi lähettää Nuorisotutkimusseuran viestintäpäällikölle Sarianne Karikolle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi  
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000