Tutkimuseettiset julkaisut

Lapsuudentutkimuksen seuran ja Nuorisotutkimusseuran yhteishankkeena syntynyt, vuonna 2010 julkistettu artikkelikokoelma Lasten ja nuorten tutkimuksen etiikka (toim. Hanna Lagström, Tarja Pösö, Niina Rutanen & Kaisa Vehkalahti) on ensimmäinen suomenkielinen lapsiin ja nuoriin kohdistuvan tutkimuksen eettisiä kysymyksiä pohtiva yleisteos. Painettu julkaisu on loppuunmyyty, mutta teoksesta on saatavilla maksuton verkkoversio.

Lasten ja nuorten tutkimuksen etiikka -teoksen kansikuva.

Keväällä 2019 ilmestyi Tutkimuseettisestä sääntelystä elettyyn kohtaamiseen. Lasten ja nuorten tutkimuksen etiikka II (toim. Niina Rutanen & Kaisa Vehkalahti). Teoksessa selvitetään tutkimuseettisen sääntelyn alueella tapahtuneita viimeaikaisia muutoksia, kuten EU:n tietosuoja-asetuksen seurauksia käytännön tutkimustyölle sekä ihmistieteiden eettisen ennakkoarvioinnin kysymyksiä. Julkaisu täydentää aiemmin julkaistun Lasten ja nuorten tutkimuksen etiikka -teoksen (2010) teemoja.

Teoksen voi ostaa tai ladata maksuttomana verkkoversiona verkkokaupastamme.

Tutkimuseettisestä sääntelystä elettyyn kohtaamiseen. Lasten ja nuorten tutkimuksen etiikka II -teoksen kansikuva.

Lue myös julkaisutiedote: Lasten ja nuorten tutkimuksen etiikassa korostuu tutkijan vastuu nuorten tutkittavien kohtaamisessa (10.5.2019)