Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus

Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus käsittelee 7-29-vuotiaiden vapaa-aikaa painottuen mediaan, harrastamiseen ja liikuntaan.

Tutkimus on jatkoa aiemmin Nuorten vapaa-aikatutkimuksen nimellä kulkeneelle julkaisusarjalle, jonka ensimmäinen julkaisu ilmestyi vuonna 2009.  Tutkimuksen nimi muuttui vuonna 2016 Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimukseksi alaikärajan laskun johdosta. Tutkimuksia julkaistaan jatkossa säännöllisesti.

Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta voi ostaa vapaa-aikatutkimusten painettuja versioita (jotkut teokset saattavat olla jo loppuunmyytyjä). Kaikki ilmestyneet vapaa-aikatutkimukset ovat luettavissa Valtion nuorisoneuvoston sivuilta sähköisinä versioina.

Ilmestyneet lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimukset

Media hanskassa. Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus 2016 mediasta ja liikunnasta

Tutkimus on toteutettu yhteistyössä Valtion nuorisoasiain neuvottelukunna, Nuorisotutkimusverkoston, opetus- ja kulttuurministeriön sekä Valtion liikuntaneuvoston kanssa.

 

Nuoria liikkeellä – Nuorten vapaa-aikatutkimus 2013

Vuoden 2013 Nuorten vapaa-aikatutkimuksen teemana oli liikunta ja se toteutettiin yhteistyössä Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan, Nuorisotutkimusverkoston sekä Valtion liikuntaneuvoston kanssa.

 

Aika vapaalla – Nuorten vapaa-aikatutkimus 2009

Aika vapaalla pureutuu monipuolisesti nuorten vapaa-ajan toimintaan. Se toteutettiin yhteistyössä Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan, Nuorisotutkimusverkoston sekä opetusministeriön kanssa.