Esitelmä- ja posterikutsu

XXII Nuorisotutkimuspäivät 2023

Toivon moninaisuus

Humanistisen ammattikorkeakoulun Helsingin kampuksella 8.–9.11.2023

(Call for papers and posters in English

Piirroskuva ihmisistä pitämässä toisiaan kädestä muodostaen ympyrän.

(Kuva: iStock)

Toivon moninaisuus

Vuoden 2023 Nuorisotutkimuspäivät järjestetään teemalla Toivon moninaisuus. Ilmastokriisin, pandemioiden, sotien, talouskriisin ja muiden huolta herättävien ajankohtaisten ilmiöiden keskellä nuoret tarvitsevat myös toivoa. Toivoa voidaan käsitellä sekä suhteessa menneeseen että tulevaan. Toivoa voi löytyä arjen pienistä asioista tai yhtä lailla koko planeettaamme koskettavista suurista teemoista. Toivo voi liittyä nuoren harrastuksiin, vapaa-aikaan tai kavereihin, samoin kuin koulutukseen, työelämään ja siirtymiin aikuisuuteen. Toivoa voidaan löytää pohtimalla niin yhteiskunnan poliittisia tekijöitä kuin tarkastelemalla moraalia tai eettisiä kysymyksiä. Päivien tavoitteena on luoda luottamusta toivon olemassaoloon.

Pääpuhujat

Päivien pääpuhujat ovat lehtori Dr. Philip McDermott Pohjois- Irlannista Ulsternin yliopistosta ja professori, psykiatri Dr. Olga Osokina Ukrainasta Kiovan yliopistosta. Philip McDermott käsittelee toivoa konfliktoituneessa pitkittyneessä epävarmuudessa. Olga Osokina puolestaan johdattelee meitä lasten ja nuorten tilanteeseen sodan keskellä. Voiko sieltä löytyä toivoa?

Lisätietoa pääpuhujista.

Esitykset ja posterit

Haemme nyt esityksiä työryhmiin. Jos et löydä sopivaa työryhmää, voit jättää abstraktin valitsemalla kohdan ”Avoin ryhmä” ja järjestelytoimikunta etsii esityksellesi sopivan työryhmän tai perustaa uusia työryhmiä. Jos sinulla on kysyttävää tietystä työryhmästä, voit ottaa yhteyttä suoraan työryhmän koordinaattoreihin. Tarjolla on työryhmiä, jotka toimivat sekä suomeksi että englanniksi.

Nuorisotutkimuspäivien 2023 työryhmäkuvaukset.

Lähetä abstrakti esityksestäsi tai posteristasi (max. 300 sanaa) viimeistään 27.8.2023 sähköisellä lomakkeella.

Hyväksymispäätökset lähetetään 12.9.2023 mennessä.

Järjestäjät

Nuorisotutkimuspäivät 2023 järjestävät yhdessä Nuorisotutkimusseura ja Humanistisen ammattikorkeakoulun Helsingin kampus.

Lisätietoja

Tanja Konttinen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Call for papers and posters in English.