Nuorisotutkimuspäivät 2017

XVI Nuorisotutkimuspäivät
Nuorisotutkimuksen hiljaisuudet

2.–3.11.2017, Oulun yliopisto, Pentti Kaiteran katu 1, Oulu

Päivityksiä

  • Peruuntuneita työryhmäesityksiä: Työryhmä 3) Suvi Kauppi: Yliopisto-opiskelijoiden tuen tarve ja tukipalveluihin hakeutuminen perusteltuna toimintana. Työryhmä 5) Airi-Alina Allaste: Mobility and Citizenship in European Union. Työryhmä 6) Amit Mittal: Young Consumers in Emerging Markets: The Future of Marketing. Työryhmä 15) Pirjo Junttila-Vitikka: Miten kasvatus taipuu arvioitavaksi nuorisotyössä. Muut muutokset työryhmissä: Työryhmän 15 puheenjohtajana toimii Aino Lapin sijaan Tiina Ristikari (THL).
  • Tapahtuman yhteydessä on mahdollista vierailla paikallisella Puokkarin nuokkarilla. Vierailut järjestetään torstaina ja perjantaina varsinaisen seminaariohjelman päätyttyä. Nuokkari tarjoaa kuljetuksen kaikille osallistujille. Vierailuryhmät kokoontuvat torstaina opinnäytepalkintojen jaon jälkeen (n. klo 18.30) ja perjantaina loppupaneelin jälkeen (n. klo 15.00) Saalastinsalin edustalla. Torstain vierailulta ehtii mukaan konferenssiillalliselle. Vierailulle ilmoittaudutaan tapahtuman rekisteröitymis-/infotiskillä. Vierailua koskeviin kysymyksiin vastaa nuokkarin edustaja Vesa Ilola (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.).
  • Sosiaalisessa mediassa suositellaan käytettäväksi ja seurattavaksi aihetunnistetta #ntpaivat.
  • Päivien suuren salin ohjelmat voi seurata myös verkosta Nuorisotutkimusseuran Youtube-kanavalta. Verkkoon streamataan torstain Contesting theories and searching for new methods in youth studies -plenary sekä perjantain päätöspaneeli Nuorisotutkimuksen hiljaisuudet. Lisätietoa Ohjelmasta.
  • Nuorisotutkimuspäivien 2017 Abstraktikirja (pdf). Lisätty 26.10. Abstraktikirja jaetaan osallistujille ilmoittautumisen yhteydessä.


Vuosi 2017 on itsenäisyyden juhlavuosi. Juhlinnan keskellä on tärkeä pysähtyä pohtimaan, keitä juhlitaan ja muistetaan, mitä emme näe ja ketkä jäävät sivuun. Mitkä ovat nuorisotutkimuksen näkökulmasta unohdettuja ja marginaaleja ilmiöitä? Nuorisotutkimuksella on tieteenalana vahvasti emansipatorinen tausta: nuorisotutkimus syntyi tarpeesta katsoa aikuis- ja viranomaiskeskeisten tulkintojen ohi ja pyrkiä tavoittamaan nuorten omat tulkinnat ja näkökulmat. On kuitenkin tärkeä kysyä, miten tämän päivän nuorisotutkimuksen teoriat, menetelmät ja aineistot tavoittavat erilaisten nuoruuksien kirjon – mitä jää huomaamatta? Miten ja millaisten aineistojen avulla unohduksiin painettuja tai piilossa olevia ilmiöitä tulisi tutkia? Teema haastaa nuorisotutkimuksen kenttää sekä kriittiseen metodiseen pohdintaan että tutkimuseettiseen arviointiin. Teemalla on kaksi ulottuvuutta: yhtäältä haluamme herättää keskustelua niistä nuoriin liittyvistä asioista ja ilmiöistä, joista vaietaan nuorisotutkimuksessa – toisaalta ilmiöistä, joista vaietaan yhteiskunnassa. Teema jatkaa Nuorisotutkimusseuran vuoden 2016 teemaa ’Global responsibility in Youth Research’ tuoden nuorisotutkimuksen painopisteitä ja lähestymistapoja koskevat kriittiset kysymykset uuteen kontekstiin.

Päiville ovat tervetulleita kaikki nuoriin ja nuoruuteen liittyvien kysymysten parissa työskentelevät. 

Päivien kansainvälinen pääpuhuja on David Farrugia (School of Humanities and Social Sciences, University of Newcastle, Australia), joka on tutkimuksissaan kritisoinut nuorisotutkimuksen kaupunkikeskeistä tutkimustraditiota ja nostanut esiin maaseudun nuorten kokemukset ja elämän pakkovalinnat. Farrugian tutkimuksen keskiössä ovat nuorten eriarvoisuuteen liittyvät kysymykset. Hän on tutkinut mm. nuorten kodittomuuden ja työttömyyden kokemuksen merkityksiä. Kotimaisena pääpuhujana kuullaan Nuorisotutkimusverkoston pitkäaikaista tutkimusjohtajaa, Punaisen Ristin turvatalotoiminnan johtajaa Leena Suurpäätä, joka pohtii puheenvuorossaan, mistä suomalainen nuorisotutkimus puhuu ja mistä se vaikenee.

Valikko

Rekisteröityminen
Sijainti, majoitus ja kulkuyhteydet
Työryhmät
Posterit
Call for Papers
Ohjelma
Pääpuhujat ja panelistit
Järjestelytoimikunta
Osallistumismaksut
Illanvietto

Tärkeitä päivämääriä

  • 17.9. CfP päättynyt
  • 2.10. Ilmoittautuminen avautuu + Hyväksymisilmoitukset esitelmistä ja työryhmistä
  • 24.10. Ilmoittautuminen päiville päättynyt
  • 30.10. Osallistumismaksujen DL
  • 2.–3.11. Nuorisotutkimuspäivät