Sukupolvet, talous ja oikeudenmukaisuus - Nuorisotutkimuspäivät 2013

XII Nuorisotutkimuspäivät järjestetään yksipäiväisenä 6.11.2013 klo 10–18 Helsingissä Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6). Tapahtuman teema on "Sukupolvet, talous ja oikeudenmukaisuus".

Sukupolvisuhteet, ylisukupolvisuus ja sukupolvipolitiikka ovat jälleen nousseet vahvasti julkiseen keskusteluun. Sukupolvien välillä ja sisällä on erilaisia ja kiistanalaisia käsityksiä oikeudenmukaisuudesta ja sen toteutumisen ehdoista. Päivien tavoitteena on elävöittää tieteidenvälistä keskustelua sukupolvisuhteiden oikeudenmukaisuutta koskevista kysymyksistä. Tämä merkitsee huomion kiinnittämistä taloudellisiin ja rakenteellisiin kysymyksiin suhteessa nuorten arjen ilmiöihin.

Aamupäivällä ohjelmassa on professori Guy Standingin (University of London) kutsuvierasesitelmä prekariaatin ylirajaisista ja ylisukupolvisista suhteista. Esitelmää seuraa professori Eeva Jokisen (Itä-Suomen yliopisto) kommenttipuheenvuoro sekä yleiskeskustelu.

Lounaan jälkeen iltapäivän ohjelma käynnistyy eri alojen asiantuntijoista ja toimijoista koostuvalla paneelilla, jonka jälkeen jakaannutaan panelistien johtamiin pienryhmiin. Paneelissa ja pienryhmissä päivän teemaa lähestytään kohdennetummin niin nuorisotutkimuksen, politiikan tutkimuksen, taloustieteen kuin poliittisen päätöksenteonkin kontekstissa.

Paneelisteina ovat erikoistutkija Sanna Aaltonen (Nuorisotutkimusverkosto), professori Kaisa Herne (Tampereen yliopisto), tutkija Tuuli Hirvilammi (Helsingin yliopisto), kehitysministerin erityisavustaja Lauri Korkeaoja (Valtioneuvoston kanslia) sekä talouspolitiikan koordinaattori Jukka Pekkarinen (Valtiovarainministeriö), ja paneelia johtaa tutkija Tuukka Tomperi (Nuorisotutkimusverkosto). Tapahtuma päättyy Nuorisotutkimusseuran opinnäytepalkintojen jakoon sekä professori Juha Siltalan (Helsingin yliopisto) loppupuheenvuoroon.

Osallistuminen Nuorisotutkimuspäiville on maksutonta Nuorisotutkimusseuran jäsenille. Normaali osallistumismaksu muille kuin jäsenille on 30 euroa ja alennettu osallistumismaksu on 15 euroa.

Tervetuloa Nuorisotutkimuspäiville 2013!

Nuorisotutkimusseura & Nuorisotutkimusverkosto