"Pitää pään kasassa työttömyysaikana". Liikunta työttömien nuorten arjessa

Helena Huhta

”Pitää pään kasassa työttömyysaikana”. Liikunta työttömien nuorten arjessa on tutkimus työttömien nuorten liikunnasta. Tutkimusraportti käsittelee sitä, miten liikunnan harrastaminen muuttuu niin laadullisesti kuin määrällisesti nuoren jäätyä työttömäksi.

Voit tilata julkaisusta paperiversion tai ladata sen maksutta käyttöösi tästä.

Varastossa
Kuvaus

”Pitää pään kasassa työttömyysaikana”. Liikunta työttömien nuorten arjessa on tutkimus työttömien nuorten liikunnasta. Tutkimusraportti käsittelee sitä, miten liikunnan harrastaminen muuttuu niin laadullisesti kuin määrällisesti nuoren jäätyä työttömäksi.

Tutkimuksessa tarkastellaan muun muassa liikunnan merkityksiä työttömyyden kehystämässä elämäntilanteessa, liikuntaa edistäviä ja haittaavia tekijöitä, erilaisten liikuntapaikkojen käyttöä, nuorten tyytyväisyyttä liikuntamahdollisuuksiinsa ja heidän suhtautumistaan työttömyysalennuksiin. Samalla tuodaan esiin nuorten pohdintoja liikunnan harrastamisen ja syrjäytymisen yhteydestä. Aineistona tutkimuksessa on itsevalikoitunut verkkokysely, johon vastasi 789 iältään 18–29-vuotiasta nuorta. 

Tutkimus tarjoaa sovellettavaa tietoa nuorten työttömien ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten kanssa työskenteleville, kuntien liikuntatoimille ja muille liikuntaa järjestäville tahoille, valtionhallinnolle ja kuntapäättäjille. Samalla jatketaan tutkimusperinnettä työttömyyden ja hyvinvoinnin yhteydestä, joka yhteiskunnallisesti polttavana kysymyksenä nousee esille taloudellisesti vaikeina aikoina.

Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 167.

Tekijä Helena Huhta
ISBN 978-952-5994-85-8
Julkaisuvuosi 2015
Ulkoasu nidottu
Sivumäärä 83
Julkaisukieli suomi