Puolustuskannalla. Nuorisobarometri 2010

Sami Myllyniemi

Nuorisobarometrit ovat keränneet tietoa nuorten arvoista ja asenteista vuodesta 1994 lähtien. Tämän vuoden barometrin teemana ovat nuorten näkemykset ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä turvattomuuden kokemuksista yleisemminkin ja siitä, mikä Suomessa on puolustamisen arvoista.

Varastossa
Kuvaus

Nuorisobarometrit ovat keränneet tietoa nuorten arvoista ja asenteista vuodesta 1994 lähtien. Tämän vuoden barometrin teemana ovat nuorten näkemykset ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta sekä turvattomuuden kokemuksista yleisemminkin ja siitä, mikä Suomessa on puolustamisen arvoista. Lisäksi Nuorisobarometri tarjoaa tietoa pysyvistä perusteemoista, kuten nuorten puoluekannatuksesta ja poliittisista asenteista. Erillisissä artikkeleissa käsitellään muun muassa EU:n siviilikriisinhallintaa, naisten roolia armeijassa ja suomalaisen pasifismin historiaa.

Barometria varten haastateltiin puhelimitse 1900:aa 15-29-vuotiasta nuorta. Tämän lisäksi haastateltiin 200:aa nuorta, joiden äidinkieli on jokin muu kuin suomi tai ruotsi.

Nuorisotutkimusverkosto / Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 107. Nuorisoasian neuvottelukunta, julkaisuja 43. Helsinki 2010.

Tekijä Sami Myllyniemi
ISBN 978-952-5464-80-1
Julkaisuvuosi 2010
Ulkoasu nidottu
Sivumäärä 266
Julkaisukieli suomi