Nuorisokasvatuksen teoria. Perusteita ja puheenvuoroja (2. painos)

Elina Nivala ja Mikko Saastamoinen (toim.)

Nuorisokasvatuksen teoria kokoaa yhteen erilaisia näkökulmia nuorten kasvuun, kasvattamiseen ja oppimiseen sekä arvioi yhteiskuntaa nuorten kasvamisen ympäristönä. Se asettaa vuoropuheluun eri teoriaperinteitä ja nykyilmiöitä antaen näin monitieteisen teoreettisen sisällön nuorisokasvatuksen käsitteelle.

Teos on loppuunmyyty.

Ei saatavilla
Kuvaus

Nuorisokasvatuksen teoria kokoaa yhteen erilaisia näkökulmia nuorten kasvuun, kasvattamiseen ja oppimiseen sekä arvioi yhteiskuntaa nuorten kasvamisen ympäristönä. Se asettaa vuoropuheluun eri teoriaperinteitä ja nykyilmiöitä antaen näin monitieteisen teoreettisen sisällön nuorisokasvatuksen käsitteelle. Kirjassa yhdistyvät nuorisokasvatuksen teorian monipuoliset avaukset ja yhteiskunnan ajankohtaiset nuorisokasvatuksen käytäntöjä koskettavien ilmiöiden analyysit. Käsillä olevalla teoksella on suuri tilaus, sillä vastaavanlaista, eri tieteenaloja yhdistävää kokoomateosta nuorten kasvatuksesta ei ole Suomessa ilmestynyt.

Kirjan kirjoittajat ovat kasvatus- ja sosiaalitieteiden asiantuntijoita. Kirja soveltuu niin oppikirjaksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin kuin nuorisokasvatuksen ammattilaisille sekä kaikille kasvun, kasvatuksen ja nuorten yhteiskuntasuhteen kysymyksistä kiinnostuneille.

Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 73 & Kuopion yliopiston sosiaalityön ja sosiaalipedagogiikan laitos. Helsinki 2010.

Tekijä Elina Nivala ja Mikko Saastamoinen (toim.)
ISBN 978-952-5464-78-8
Julkaisuvuosi 2010
Ulkoasu nidottu
Sivumäärä 371
Julkaisukieli suomi