Mahis-projekti elää keksinnöistä, nuorten dynamiikasta ja räätälien kompasseista

Kari Paakkunainen

Mahis-toiminnan merkityksen ja tulosten arvioinnin toinen loppuraportti. Nuorten Akatemian Mahis-toiminta innostaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria suunnittelemaan itselleen vapaa-ajantoimintaa. Nuorten ryhmät ovat aikuisohjaajiensa rohkaisemina toteuttaneet yli 1 000 omaehtoista projektia ympäri Suomea. Mahis-toiminta alkoi Kirkon Yhteisvastuukeräyksestä vuonna 1998.

Varastossa
Kuvaus

Nuorten Akatemian Mahis-toiminta innostaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria suunnittelemaan itselleen vapaa-ajantoimintaa. Nuorten ryhmät ovat aikuisohjaajiensa rohkaisemina toteuttaneet yli 1 000 omaehtoista projektia ympäri Suomea. Mahis-toiminta alkoi Kirkon Yhteisvastuukeräyksestä vuonna 1998.

VTL, nuorisotutkija Kari Paakkunainen on seurannut Mahis-toimintaa sen käynnistymisestä lähtien. Arviointitutkimus tarkastelee Mahiksen oppeja ja tuloksia sekä nostaa näkyviin muutoksia nuorten elämäntilanteissa ja ohjaajien toiminnassa. Mahis on osoittanut, että nuorten sosiaalisen arjen tyhjyyteen voi vaikuttaa ja vaikeuksien voittamista tukea omaehtoisella toiminnalla. Mahis-ryhmistä on muodostunut nuorille ”pieniä kynttilöitä” pimeään.

Nuorten Akatemia ry. & Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 61. Helsinki 2006. 

Tekijä Kari Paakkunainen
ISBN 952-99693-0-9
Julkaisuvuosi 2006
Ulkoasu nidottu
Sivumäärä 160
Julkaisukieli suomi