Pakko riittää

Minna Autio, Ilppo Eresmaa, Visa Heinonen, Virpi Koljonen, Petri Paju ja Terhi-Anna Wilska

Nuorten maksuhäiriöt eivät johdu pelkästään holtittomasta kulutuksesta kuten on väitetty, vaan taustalla on usein monia syitä, esimerkiksi työttömyys, pienituloisuus ja kulutusluotot.

Varastossa
Kuvaus

Nuorten maksuhäiriöt eivät johdu pelkästään holtittomasta kulutuksesta kuten on väitetty, vaan taustalla on usein monia syitä, esimerkiksi työttömyys, pienituloisuus ja kulutusluotot. Nuoret eivät ole päässeet nauttimaan 1990-luvun nousukaudesta: alle 30-vuotiaiden tulotaso oli vuonna 1998 lamavuosien tasolla, kun taas yli 30-vuotiaiden tulot olivat selvästi nousseet.

Tässä julkaisussa nuorten velkaantumisongelma asetetaan oikeisiin mittoihin. Virpi Koljosen laaja tilastoselvitys antaa selkeän kuvan nuorten maksuhäiriöiden kehityksestä ja tämänhetkisestä tilanteesta. Petri Paju tekee tiukan analyysin nykyisestä valistuksesta ja Terhi-Anna Wilska nuorten kulutustyyleistä. Terhi-Anna Wilska ja Ilppo Eresmaa tarkastelevat nuorten omia kokemuksia tilanteestaan ja lopuksi Minna Autio ja Visa Heinonen pohtivat nuorten kulutusmoraalia.

Pakko riittää antaa lisätietoa nuorten kuluttamisesta käytävään keskusteluun. Kirja pyrkii myös poistamaan stereotypioita nuorten rahankäytöstä ja asenteista.

2002. Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura, julkaisuja 24.

Tekijä Minna Autio, Ilppo Eresmaa, Visa Heinonen, Virpi Koljonen, Petri Paju ja Terhi-Anna Wilska
ISBN 951-98433-8-8
Julkaisuvuosi 2002
Ulkoasu nidottu
Sivumäärä 231
Julkaisukieli suomi