Alekori

Terve sotilas! Etnografinen tutkimus varusmiesten terveystajusta sosiaalisena ilmiönä

Anni Ojajärvi

Miksi tupakointi voi varusmiehen näkökulmasta olla järkevä valinta? Miten armeijatarinat liittyvät varusmiesten alkoholin käyttöön? Miten armeijan käytännöt ohjaavat varusmiehen ruokailua? Miksi sairauden rajoista käydään neuvotteluja tupakavereiden kanssa? Millaisia muotoja kestämisen eetos saa 2000-luvun nuorten miesten keskuudessa ja millaiseksi varusmieheksi nuoret pyrkivät? Entä millainen paikka naisvarusmiehille on tarjolla miehisessä maailmassa?

Kirjan normaalihinta on 30 €. Nyt alennuksessa 20 euron hintaan.

Lisää koriin

Kokemuksia elokuvakasvatuksesta

Alain Bergala (suom. Kaisa Kukkola ja Sampsa Laurinen)

Ranskalainen esseisti, elokuvantekijä ja elokuvakasvattaja Alain Bergala kertoo, miten lapset ja nuoret saadaan kiinnostumaan laadukkaista elokuvista: taide-elokuvat on tuotava osaksi arkea koulussa ja muualla lasten ja nuorten elämässä.

Lisää koriin

Ei pala, palaa, ei pala... Laadullinen tutkimus nuorten tupakoimattomuuden edistämisestä

Anne Puuronen

Miten tupakkavalistus tavoittaa kohderyhmänsä? Minkälaiseksi terveysosaajaksi nuori määrittyy tupakkavalistuksen sisältöjen ja menetelmien viidakossa? Mikä rooli kokeilulla on tupakoimattomuuteen päätymisessä? Entä minkä arvoista on tupakkasosiaalisuus? Kuinka tukea nuorten vahvaa lopettamishalukkuutta ja mistä on tupakoimattomuutta edistävä oppimisympäristö tehty?

Lisää koriin

Nuoret ja ääni. Nuoret eduskuntavaaleissa 2011

Jussi Ronkainen (toim.)

Miten nuoret äänestivät eduskuntavaaleissa 2011? Mistä nuoret äänestäjät tulevat? Kirjan artikkeleissa tarkastellaan nuorten äänestämistä valtakunnallisesti ja Helsingin alueella, nuorten äänestysvalintoja sekä suosikki- ja inhokkipuolueita. Lisäksi pohditaan perheen ja kodin merkitystä alle 18-vuotiaiden poliittisen sosialisaation ja yhteiskunnallisen aktiivisuuden taustalla.

Lisää koriin

Kirjoitettu nuoruus. Aikalaistulkintoja 1900-luvun alkupuolen nuoruudesta

Saara Tuomaala, Kirsti Salmi-Niklander & Ilona Kemppainen (toim.)

Lukemisesta ja kirjoittamisesta tuli 1900-luvun alkupuolella merkittävä osa suomalaisnuorten elämää. Samaan aikaan nuorisokirjallisuus vakiintui Suomessa omaksi kirjallisuudenlajikseen. Nuorten kirjoituksissa, kirjallisuudessa ja lehdistökeskusteluissa käsiteltiin niin nuorten elämää ja sosiaalisia suhteita kuin tunteita ja poliittisia jännitteitäkin.

Lisää koriin

Tutkijat ja nuorisotyö liikkeellä. Tarkastelussa kaupunkimaisen nuorisotyön kehittämishankkeet

Veronika Honkasalo & Tomi Kiilakoski & Antti Kivijärvi

Teoksessa puretaan Kaupunkimaisen nuorisotyön kehittämisverkoston (Kanuuna) kahden kehittämishankkeen (2009–2011) tuloksia. Talotyön kehittäminen ohjaa nuorisotyöntekijöitä suuntautumaan enemmän alueelliseen työhön yhteistyössä kunnan muiden toimijoiden kanssa. Kehittämistyö on edellyttänyt myös nuorisotyöhön liittyvän hiljaisen tiedon käsitteellistämistä – talotyön merkityksen avaamista ammattirajat ylittävissä keskusteluissa.

Lisää koriin

Muistikuvia 00-luvusta

Olli Sinivaara (toim.)

Olli Sinivaaran toimittamassa Muistikuvia 00-luvusta -antologiassa pohditaan nuoruuden olemusta 2000-luvun alun perspektiivistä. Teos koostuu vapaamuotoisista esseistä, artikkeleista ja novelleista, joiden kirjoittajina on nuoria kirjailijoita ja tutkijoita. Tekstit piirtävät niin laajempia historiallisia kaaria kuin omakohtaisia ja yksilöllisiä kuvia nuoruudesta ennen, nyt ja tulevaisuudessa. Myös itse nuoruuden käsitettä tutkitaan eri näkökulmista: onko olemassa yksi ”nuoruus”, tavoittaako käsite ”nuoruus” nuoruuden todellista olemusta?

Lisää koriin

Tunnetut sotilaat. Varusmiehen kokemus ja terveystaju

Tommi Hoikkala & Mikko Salasuo ja Anni Ojajärvi

Tunnetut sotilaat -teoksen tutkijat osallistuivat varusmiespalvelukseen kolmen kuukauden ajan havainnoidakseen varusmiesten arkea ja kokemusta. Tämä kirja on ainutlaatuinen tutkimuksellinen sosiaalireportaasi, joka syväluotaa nykypäivän varusmieskokemusta ja sen eri ulottuvuuksia.

Lisää koriin