Nuorisotutkimus-lehti

Nuorisotutkimus on vuodesta 1983 lähtien ilmestynyt vertaisarvioitu tieteellinen aikakauslehti, jota julkaisee Nuorisotutkimusseura ry. Lehden artikkelit esittelevät uutta tietoa, teoriaa ja metodologisia keskusteluja tai käsittelevät nuoriin, nuorisokulttuureihin, nuoruuteen, nuorisopolitiikkaan, nuorten elinoloihin tai nuorille tarjottuihin palveluihin kohdentuvia käytänteitä, käsitteitä, instituutioita, puhetapoja ja politiikkaa.

Nuorisotutkimuksessa julkaistaan tieteellisiä artikkeleita, katsauksia, haastatteluja, ajankohtaisia puheenvuoroja nuoriso- ja yhteiskuntapolitiikasta, kirja-arvioita ja lektioita. Nuorisotutkimukseen tarjottavien tekstien tulee kiinnittyä nuorisotutkimuksen, nuorisotyön tai nuorisopolitiikan kysymyksiin.

Nuorisotutkimus on aidosti poikkitieteellinen lehti, joka rohkaisee tieteiden väliseen vuoropuheluun ja eri teorioiden, ajatteluperinteiden, menetelmien tai tieteenalojen yhdistämisiin ja rajanylityksiin. Artikkelit voivat olla empiirisiä, metodologisia tai teoreettisia. Nuorisotutkimus-lehteen voi tarjota artikkeleita useilta eri tieteenaloilta, esimerkiksi yhteiskuntatieteistä, kasvatustieteestä, humanistisista tieteistä tai kauppatieteistä.

Lehteen tarjotut artikkelikäsikirjoitukset arvioidaan anonymisoidulla referee-menettelyllä. Arvioitsijoina toimii kaksi aihealueen asiantuntijaa.

Nuorisotutkimus-lehti on luopunut teemoista vuoden 2013 alussa. Jatkossa teemoja voidaan käyttää tarvittaessa, mutta pääsääntöisesti lehti ilmestyy teemattomana.

Lehden päätoimittaja on VTT Lotta Haikkola.

Lähetä lehteen tarjoamasi materiaali toimitussihteeri Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ohjeita kirjoittajalle.