Julkaisut

Tutkimusjulkaisut

Nuorisotutkimusseuran tutkijat julkaisevat aktiivisesti eri foorumeilla. Esimerkiksi vuonna 2022 tutkijat julkaisivat 16 vertaisarvioitua ja 47 muuta tieteellistä artikkelia tai suurelle yleisölle suunnattua kirjoitusta. Tutkijoiden julkaisut vuodesta 2022 alkaen on listattu Tutkimusjulkaisut-sivulle. Aiempia julkaisuja löytyy tutkijoiden henkilökohtaisista profiileista Tutkijat-sivulta sekä Tutkimushankkeet-sivulta.

Nuorisotutkimusseuran julkaisutoiminta

Nuorisotutkimusverkostolla on omaa, aktiivista kustannustoimintaa. Julkaisemme sekä verkoston omissa tutkimusprojekteissa syntyneitä julkaisuja että ulkopuolisten tarjoamia käsikirjoituksia. Julkaisut kulkevat kolmessa sarjassa: Tiede, Kenttä ja Liike. Julkaisuja on saatavissa verkkojulkaisuina sekä tilattavissa omasta verkkokaupasta, TiedekirjastaRosebud Booksista ja myös muista kirjakaupoista Suomessa.

Osallistumme aktiivisesti kolmen yhteisjulkaisun ja niihin liittyvien tiedonkeruiden toteuttamiseen. Nuorisobarometri ilmestyy vuosittain sekä Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus ja Nuorten elinolot -vuosikirja kahden vuoden välein. Nuorisobarometrin ja Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen verkkojulkaisut löytyvät Valtion nuorisoneuvoston sivuilta ja Nuorten elinolot -vuosikirja Julkarista. Painettuina kirjoina niitä voi ostaa verkkokaupastamme ja muista kirjakaupoista.

Julkaisemme myös vuodesta 1983 lähtien ilmestynyttä vertaisarvioitua tieteellistä aikakauslehteä Nuorisotutkimusta.

Lisäksi julkaisemme Näkökulma-verkkokirjoitussarjaa.

Julkaisusarja

Nuorisotutkimusverkoston julkaisusarjan lähtökohtana on tuottaa yhteiskunnallisesti puhuttelevia, tieteellisesti päteviä ja uusia näkökulmia avaavia julkaisuja.

Lue lisää

Näkökulma

Policy brief -genreä edustavat Näkökulma-kirjoitukset toimivat sillanrakentajina tutkimustiedon ja yhteiskunnallisen keskustelun välillä.

Lue lisää

Verkkokauppa

Nuorisotutkimusverkoston julkaisuja voi ostaa omasta verkkokaupastamme. Nuorisotutkimusseuran jäsenet saavat 25% alennuksen julkaisusarjan julkaisuista.

Lue lisää