Teetkö gradua nuorisotutkimuksesta?

Nuorisotutkimusseura järjestää jälleen suositun avoimen gradupäivän kaikkien yliopistojen graduntekijöille keskiviikkona 30.3.2022. Gradupäivässä graduntekijät voivat esitellä eri vaiheessa olevia ideoita ja työpapereita ja saada tutkielmaansa kommentteja nuorisotutkimuksen asiantuntijoilta.

Lue lisää

Arviointitutkimus ja nuoriso 2.0 -kirjoitussarja päättyy

Sarjan päätösteksteissä tarkastellaan harrastamisen mahdollisuuksia korona-ajan Helsingissä sekä tapoja kehittää osallistavaa taidetoimintaa. Moniäänisessä kirjoitussarjassa tutkijat ja nuorten parissa työskentelevät asiantuntijat ovat analysoineet arviointitutkimuksen erilaisia ulottuvuuksia ja tapauksia.

Lue lisää

Mikä koulutuksen ulkopuolelle jääneitä yhdistää?

Oppivelvollisuuden laajentamisen myötä on erityisen tärkeää pohtia koulutuksen ulkopuolelle jäämistä ja sen taustalla vaikuttavia syitä. Tutkimuskirjallisuus ja asiantuntijahaastattelut kertovat omaa kieltään myönteisen kouluyhteisön ja siihen kuulumisen tunteen merkityksistä. Ulkopuolisuuden kokemukset ja kielteinen suhde kouluun voivat vaikuttaa nuorten elämään ja koulutusvalintoihin vielä vuosienkin kuluttua.

Lue lisää

Millaisia korona-ajan kaupungit ja vapaa-aika ovat nuorille?

Noin vuosi sitten julkisuudessa heräsi keskustelu "huolta aiheuttavista nuorten ilmiöistä". Tutkimusprofessori Tommi Hoikkala seurasi keskustelua pitkän linjan nuorisotutkijan perspektiivistä. Asiantuntijoita haastateltiin, mutta yhden ryhmän ääni vaikutti uupuvan keskustelusta - nuorten. Tämä sai Hoikkalan pohtimaan, millaisia mahtavat olla heidän omat huolensa sen hetkisessä kaupunkitilassa - aikana, jolloin korona on oleellisesti kaventanut vapaa-ajanviettomahdollisuuksia.

Lue lisää
People holding hands for the background between sections of the frontpage