Kurkistuksia otaku-kulttuuriin

Animesta ja mangasta on tullut 2000-luvulla merkittävä osa suomalaista nuoriso- ja mediakulttuuria, mutta suurelle yleisölle niiden maailma on edelleen melko tuntematon. Keväällä alkanut Fanikulttuuri. Nyt -kirjoitussarja jatkuu sarjakuvatutkija Essi Variksen japanilaista populaarikulttuuria ja siihen liittyvien fani-ilmiöiden monipuolista kirjoa esittelevällä julkaisulla.

Lue lisää

Nuorisotutkimusverkoston vuosikatsaus 2019

Kuinka monta tutkimushanketta Nuorisotutkimusverkostossa oli käynnissä vuonna 2019? Millaisia tutkimuksia julkaistiin? Mistä Nuorisotutkimusverkoston rahoitus koostuu ja montako henkilöä organisaatiossa työskentelee? Nuorisotutkimusverkoston vuosikatsaus toimii tiivistelmänä vuoden 2019 keskeisimmästä toiminnasta.

Lue lisää

Nuorisotutkimuksen moniottelija Päivi Honkatukia

Nuorisotutkimusseuran puheenjohtajana on vuoden 2019 alusta lähtien toiminut Tampereen yliopiston nuorisotutkimuksen professori Päivi Honkatukia. Nuorisotutkimusseura on Honkatukialle vuosien varrelta tuttu yhteisö, jonka parissa hän on toiminut mm. tutkijana ja muutaman kuukauden myös tutkimusjohtajan sijaisena.

Lue lisää
image description