Nuorisobarometrin julkistustilaisuus

Nuorisobarometri 2019 julkistetaan 20.4.2020. Julkistustilaisuus järjestetään aiemman suunnitelman sijaan verkkototeutuksena. Vuosittain ilmestyvän barometrin aiheina on tällä kertaa työ ja yrittäjyys.

Lue lisää

Matkaraportti tulen ja jään maasta

Dennis-myrskyn piiskatessa Reykjavikin katuja, perehtyivät Nuorisotutkimusverkoston vastaavat tutkijat Tomi Kiilakoski ja Mikko Salasuo sekä lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen nk. Islannin malliin. Matkaseurueen jäsenet havainnoivat matkaraportissaan mallin ominaispiirteitä ja pohtivat saarivaltiossa tehtyjen ratkaisujen soveltuvuutta Suomen olosuhteisiin.

Lue lisää

Päivi Berg Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajaksi

Berg toimii lehden päätoimittajana nykyisen kauden, eli vuoden 2020 loppuun asti. Berg on pitkän linjan nuorisotutkija, jonka omat tutkimusintressit liittyvät nuorisotutkimuksen ohella mm. liikuntaan ja urheiluun, lasten ja nuorten vapaa-aikaan sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden kysymyksiin.

Lue lisää

Eväät hyvään harrastustakuun toteuttamiseen kunnissa

Ajatus harrastustakuusta - vähintään yhden mieleisan harrastuksen takaamisesta jokaiselle lapselle ja nuorelle - on viime vuosina löytänyt tiensä nuorisopolitiikan keskiöön. Tuore Näkökulma-kirjoitus tiivistää harrastustakuun tilaa Suomen kunnissa tarkastelleen tutkimuksen keskeisimmän annin ja tarjoaa käytännön työkalupakin harrastustakuun menestyksekkääseen toteuttamiseen kunnissa.

Lue lisää
image description