Youth Wiki (jatkuva)

Youth Wiki on kattava englanninkielinen online-tietokanta koskien 33 EU:n jäsenmaan nuorisopolitiikan institutionaalisia rakenteita, toimintaympäristöä ja käytäntöjä. Tietokannan tavoitteena on tukea Euroopan laajuista yhteistyötä nuorisopolitiikan saralla sekä edistää tietoon ja tutkimukseen pohjautuvaa päätöksentekoa. Tietokanta on jatkuvasti päivittyvä. Sen sisällössä heijastuvat Euroopan Unionin nuorisostrategian 2019-2027 painoalueet.

Youth Wiki tarkastelee nuorisopolitiikkaa, nuorisotyötä ja nuorten tilannetta yhdeksän teeman osalta:

1. Nuorisopolitiikka
  2. Vapaaehtoistyö
  3. Työllisyys ja yrittäjyys
  4. Sosiaalinen osallisuus
  5. Osallistuminen
  6. Koulutus ja harjoittelu
  7. Terveys ja hyvinvointi
  8. Luovuus ja kulttuuri
  9. Nuoret ja maailma
  10. Nuorisotyö

Tietokantaan kuvattavaa tietoa voi kuvata laadulliseksi tiedoksi kunkin jäsenmaan nuorisopolitiikasta. Merkittäväksi tiedonjalostumisen muodoksi ovat viime aikoina osoittautuneet aineistosta säännöllisesti toteuttavat vertailevat kartat, joita on tarjolla esimerkiksi nuorten osallistumiseen sekä nuorisotyön laadunarviointijärjestelmiin liittyen.

Suomen sivuston tietosisältöä tuotetaan Nuorisotutkimusverkostossa. Päivitystarpeissa yhteyttä voi ottaa Anu Gretscheliin sähköposti: etunimi.sukunimi@nuorisotutkimus.fi

Online-tietokantaa ylläpitää Euroopan tasolla EU:n koulutuksen, audiovisuaalisen alan ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA). Youth Wikiä rahoittaa Erasmus+ ja Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Hankkeen tutkija

Anu Gretschel