Youth Wiki (2015-2022)

Youth Wiki on kattava online-tietokanta koskien 27 EU:n jäsenmaan nuorisopolitiikan institutionaalisia rakenteita, toimintaympäristöä ja käytäntöjä. Tietokannan tavoitteena on tukea Euroopan laajuista yhteistyötä nuorisopolitiikan saralla sekä edistää tietoon ja tutkimukseen pohjautuvaa päätöksentekoa.

Youth Wiki tarkastelee nuorisopolitiikkaa ja nuorten tilannetta EU:n nuorisostrategian (2010–2018) yhdeksän teeman osalta:

1.       Nuorisopolitiikka

2.       Vapaaehtoistyö

3.       Työllisyys ja yrittäjyys

4.       Sosiaalinen osallisuus

5.       Osallistuminen

6.       Koulutus ja harjoittelu

7.       Terveys ja hyvinvointi

8.       Luovuus ja kulttuuri

9.       Nuoret ja maailma

Tietokanta on englanninkielinen. Se on julkaistu 12.12.2017 Brysselissä ja on kaikkien vapaasti käytettävissä usean seuraavan vuoden ajan.  Youth Wiki on rahoitettu EU:n Erasmus + ja Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella.

Youth Wikissä mukana ovat seuraavat 27 maata: Alankomaat, Belgia, Bulgaria, Espanja, Islanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Kroatia, Latvia, Liettua, Luxemburg, Makedonia, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Romania, Ruotsi, Saksa, Suomi, Slovakia, Slovenia, Tsekki, Turkki ja Viro.

Online-tietokantaa ylläpitää Euroopan tasolla EU:n koulutuksen, audiovisuaalisen alan ja kulttuurin toimeenpanovirasto (EACEA), sähköposti: EACEA-A7@ec.europa.eu

Suomen sivustot on tuotettu Nuorisotutkimusverkostossa ja sama taho huolehtii myös niiden päivittämisestä jatkossa. Suomen osuuden kirjoittajat ovat: Anu Gretschel, Karla Malm ja Anu Heinonen, yhteyttä voi ottaa Anu Gretscheliin sähköposti: etunimi.sukunimi@nuorisotutkimus.fi

Karla Malm

Tutkija