Nuorten tieto- ja neuvontatyön ytimessä (2019)

Osaamiskeskus Koordinaatissa on tehty nuorten tieto- ja neuvontatyöhön ja siihen liittyvien palvelujen määrittelytyötä syksystä 2017. Määrittelytyö on myös yksi Koordinaatin osaamiskeskuksen tehtävistä.

Määrittelytyön tavoitteena sanoittaa nuorten tieto- ja neuvontatyötä niin nuorisotyön kentällä kuin osana monialaisia nuorille suunnattuja palveluita, sekä kirkastaa työlle asetettuja tavoitteita, toimintaa ja menetelmiä. Määrittelyprosessilla pyritään tukemaan nuorisotyön toimijoita tieto- ja neuvontatyön hahmottamisessa ja oman työnsä jäsentämisessä.

Nuorisotutkimusverkosto toteuttaa hankkeen (maaliskuu – kesäkuu 2019), joka tukee määrittelytyötä tutkimuksellisesta näkökulmasta. Aineistona toimivat Koordinaatin järjestämissä työpajoissa tuotetut materiaalit ja niitä täydentävät sidosryhmien haastattelut. Hanketta johtaa FT Anu Gretschel ja hankkeen tutkijana toimii VTM Karla Malm.

Hankkeen toimeksiantaja: Osaamiskeskus Koordinaatti.

Tutkijat

Anu Gretschel