Nuoret taidetta testaamassa. Tutkimus Taidetestaajat-hankkeen vaikutuksista nuoriin (2018–2019)

Tutkimuksen tavoitteena on selvittää Taidetestaajat -hankkeen vaikutuksia, erityisesti nuorten näkökulmasta. Samalla selvitetään myönteisiä vaikutuksia mahdollistavia ja toisaalta niitä estäviä elementtejä. Lisäksi arvioidaan laajemmin tarvetta viedä nuoria taide-elämysten pariin omassa maakunnassaan tai kauemmaksi. Tutkimuksessa arvioidaan myös, millaisin arviointivälinein Taidetestaajat -hankkeen (laatua ja) vaikutuksia kannattaa jatkossa seurata. Tutkimukseen valtakunnallisesti valikoituneissa 10 koulussa toteutetaan tutkimushaastattelut (alku- ja seurantahaastattelut). Haastateltavien kokonaismäärä tutkimuksessa on 60–140. Haastattelujen lisäksi tehdään kahden luokan kanssa heidän Taidetestaaja -matkansa ja lisäksi kaksi Taidetestaajat-havainnointia Helsingin yliopiston opiskelijoille suunnatun "Johdatus arviointitutkimukseen" -kurssin osana. Hanke käynnistyy toukokuussa 2018 pilottitutkimuksella: osallistumisella yhdelle Taidetestaajat -matkalle sekä pilottihaastattelulla oppilaiden kanssa viikkoa matkan jälkeen. Tutkimusaineistona hyödynnetään myös oppilaiden sähköisiä palautelomakkeita. Tutkimus toteutetaan ajalla 1.4.2018-31.12.2019.

Tietosuojaseloste

Nimi Koko Muoto