Sukupuolten tasa-arvo, etnisyys ja seksuaalisuus: Monikulttuurinen seksuaalikasvatus Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa 2015–2018

Seksuaalikasvatusta on harvoin tutkittu monikulttuurisuuden näkökulmasta. Millä lailla kulttuuriset erot näkyvät pohjoismaisessa seksuaalikasvatuksessa entä millä tavoin ne pitäisi huomioida paremmin? Kenellä on oikeus määritellä, minkälainen seksuaalikasvatus on laadukasta ja miten näitä käsityksiä värittävät näkemykset sukupuolten tasa-arvosta ja yhdenvertaisuudesta? Tässä tutkimuksessa Suomen, Ruotsin ja Norjan seksuaalikasvatusta lähestytään niin yksilöllisestä kuin rakenteellisesta näkökulmasta.

Tutkimusta varten haastatellaan nuoria ja seksuaalikasvatuksen ammattilaisia ja analysoidaan käytössä olevia seksuaalikasvatuksen oppikirjoja ja seksuaaliterveyttä koskevia tilastoja Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Tutkimus tuo paljon uutta tietoa liittyen seksuaalikasvatukseen, nuorten näkemyksiin ja monikulttuurisuuteen. Tätä tietoa voidaan hyödyntää myös kasvatus- ja sosiaalialan käytännöissä.

Hankettaa rahoittaa Suomen Akatemia (henkilökohtainen tutkijatohtorin kolmivuotinen rahoitus).

Hankkeen tutkijat

Veronika Honkasalo

Veronika Honkasalo

Tutkijatohtori

VTT, Dosentti (sosiologia)

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 555 9409

Tutkijan profiili
Martta Myllylä

Martta Myllylä

Tutkija

VTM

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tutkijan profiili