Ravintola-alan nuoret pätkätyöläiset, joustavuus ja ammatti-identiteetti (2021–2023)
Ravintola-ala on kasvava sektori, joka työllistää paljon nuoria ja ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä. Siinä tiivistyy monia jälkifordistisille työmarkkinoille tyypillisiä ominaisuuksia: epätyypilliset työsuhteet ovat huomattavan yleisiä ja niiden riskit kasaantuvat työntekijälle. Työ on kiireistä ja vaatii joustavuutta sekä tunnetaitoja asiakaskohtaamisten hallitsemiseen. Tutkimushanke selvittää laajan haastatteluaineiston avulla ravintola-alan nuorten työntekijöiden työetiikkaa ja taloudellista selviytymistä epävarmoissa ja vaihtuvissa työsuhteissa. Tutkimusta tehdään yhdessä Helsingin yliopiston sosiologian laitoksen kanssa.
Hankkeen tutkijat
Lotta Haikkola
Akatemiatutkija
VTT, dosentti
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tutkijan profiili