Ravintola-alan nuoret pätkätyöläiset, joustavuus ja ammatti-identiteetti (2021–2023)

Ravintola-ala on kasvava sektori, joka työllistää paljon nuoria ja ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä. Siinä tiivistyy monia jälkifordistisille työmarkkinoille tyypillisiä ominaisuuksia: epätyypilliset työsuhteet ovat huomattavan yleisiä ja niiden riskit kasaantuvat työntekijälle. Työ on kiireistä ja vaatii joustavuutta sekä tunnetaitoja asiakaskohtaamisten hallitsemiseen. Tutkimushanke selvittää laajan haastatteluaineiston avulla ravintola-alan nuorten työntekijöiden työetiikkaa ja taloudellista selviytymistä epävarmoissa ja vaihtuvissa työsuhteissa. Tutkimusta tehdään yhdessä Helsingin yliopiston sosiologian laitoksen kanssa.

Hankkeen tutkijat

Lotta Haikkola

Lotta Haikkola

Akatemiatutkija

VTT

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

044 4165 300

Tutkijan profiili
Kai Tarvainen

Kai Tarvainen

Tutkija

VTM

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

044 4165349

Tutkijan profiili