Raidenuorisotyön arviointihanke (2017–2018)

Kehäradan valmistuminen on lisännyt nuorten liikkumis- ja kokoontumismahdollisuuksia, mikä vaikuttaa nuorisokulttuuria määrittäviin paikallisiin ja maantieteellisiin ehtoihin. Liikkumisen helpottuminen tarkoittaa pieneneviä etäisyyksiä ja usia tapoja käyttää kaupunkitilaa. Nuorisokulttuurinen maantiede asettaa näin ollen myös nuorisotyölle kulttuuriset, sosiaaliset ja maantieteelliset ehdot, joiden puitteissa se toimii. Lisääntyvät liikennemahdollisuudet yhtäältä helpottavat pääsyä joihinkin nuorisokulttuurisesti kiinnostaviin julkisiin tiloihin, ja toisaalta tarkoittavat sitä, että liikennevälineistä itsestään muodostuu nuorten tiloja.

Raidenuorisotyö työmuotona pyrkii vastaamaan nuorisotyön muuttuneisiin ehtoihin ja viemään nuorisotyön sinne, missä nuoret ovat: pääkaupunkiseudun juniin ja radanvarrelle sijoittuviin kohtaamispaikkoihin. Tutkimushankkeessa tarkastellaan työmuotoa uudenlaisessa nuorisokulttuurisessa maisemassa ja arvioidaan menetelmien nuorisotyöllisiä vaikutuksia niin nuorten kuin kanssamatkustajien ja yhteistyökumppanien näkökulmasta. Mitä hyötyjä (mm. positiivisten kohtaamisen hyödyt raidenuorisotyössä, erilaisten toimintojen pariin ohjatut nuoret, vaikutus turvallisuuteen, taloudelliset vaikutukset) raidenuorisotyöllä saavutetaan? Millaisia nuoria raidenuorisotyössä kohdataan ja millaisten vaikuttimien pohjalta nuoret hakeutuvat näihin paikkoihin? Millä tavoin kehäradan myötä lisääntyneet liikkumismahdollisuudet vaikuttavat Vantaan nuorisokulttuuriseen maisemaan? Miten muutos vaikuttaa nuorisotyön kulttuurisiin, sosiaalisiin ja maantieteellisiin ehtoihin?

Hankkeen johtajana toimii FT Tomi Kiilakoski ja hankkeen tutkijana VTM Karla Malm. Hankkeessa hyödynnetään monipaikkaiseen etnografiaan perustuvia laadullisia menetelmiä.

Tutkimusraportti on luettavissa täällä.

Esityksiä

Nimi Koko Muoto
julkistustilaisuus_11.6.3 MBPPTX
allianssi-risteily_11.4.3 MBPPTX
nuorisotutkimusseuran_avoimet_ovet_16.5.3 MBPPTX
Tomi Kiilakoski

Tomi Kiilakoski

Vastaava tutkija

FT

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 504 6432

Tutkijan profiili