Nuorten elinolot-vuosikirja

Valtion nuorisoneuvoston, Nuorisotutkimusverkoston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) yhteisjulkaisuina syntyvä, joka toinen vuosi ilmestyvä Nuorten elinolot -vuosikirja kokoaa nuoria koskevan tutkimustiedon ja tilastollisen aineiston yksiin kansiin. Vuosikirjat koostuvat nuorten elinoloja kuvaavasta tilasto-osuudesta sekä asiantuntija-artikkeleista. Ne tarjoavat ajankohtaista tietoa nuorten hyvinvoinnista päätöksentekijöille, nuorisoalan ammattilaisille sekä vanhemmille ja muille kasvattajille.

Ajankohtaista

Seuraava vuosikirja ilmestyy Nuorisotutkimuspäivien yhteydessä 9.11.2022 ja se tarkastelee monitieteisesti nuoruutta tälle ajalle ominaisen poikkeuksellisuuden näkökulmasta. Nuoret poikkeustilassa -julkaisussa nuoruutta ja nuorten elinoloja lähestytään sukupolvikokemuksena covid-19-pandemian hallitsemassa maailmassa. Poikkeustila ymmärretään nuorten ihmis- ja vuorovaikutussuhteisiin, elämänkulkuun, yhteisöihin ja instituutioihin erilaisin tavoin vaikuttavina olosuhteina ja tekijöinä. 

Lisätietoja THL:n sivuilta: Nuoret poikkeustilassa – Nuorten elinolot -vuosikirja 2022.

Ilmestyneet Nuorten elinolot -vuosikirjat

Aikaisempien vuosien teemoja ovat olleet:

Nuorten elinolot -vuosikirjoja voi tilata Nuorisotutkimusseuran verkkokaupan kautta (joidenkin vuosien vuosikirjat saattavat olla loppuunmyytyjä).