Höntsäillään (2019–2020)

Muistitietokeräys omaehtoisista liikunnallisista leikeistä ja peleistä. Kyselyllä pyritään selvittämään ja kartoittamaan suomalaista höntsäilykulttuuria, sen historiaa ja monimuotoisuutta. Muun muassa seuraavin kysymyksin muistelijoita viritetään teeman ääreen:

Miten sinä määrittelet höntsäilyn ja mitä kaikkea siihen kuuluu pelailun lisäksi?

Oletko lapsuudessasi osallistunut esimerkiksi pihapeleihin tai organisoituihin pienpeleihin?

Keksittekö omia pelejä ja sääntöjä?

Miten nimesitte itse keksityt pelit?

Keruun järjestää Suomalaisen Kirjallisuuden Seura yhteistyössä Helsingin yliopiston dosentti Timo Kopomaan ja Nuorisotutkimusseuran Mikko Salasuon kanssa.

Hankkeen kotisivu

Hankkeen tutkijat

Mikko Salasuo

Vastaava tutkija

Talous- ja sosiaalihistorian dosentti (HY), Valtiotieteiden tohtori (HY), Adjunct Research Fellow in the Griffith Centre for Social and Cultural Research (Australia).

Tutkijan profiili