Nuorisotutkimuksen avoin gradupäivä

Ilmoitetaan myöhemmin

Kirjapino pöydällä.

Gradupäivässä graduntekijät voivat esitellä eri vaiheessa olevia ideoita ja työpapereita ja saada tutkielmaansa kommentteja nuorisotutkimuksen asiantuntijoilta. Kuva: Unsplash.

Nuorisotutkimusseura järjestää jälleen avoimen gradupäivän kaikkien yliopistojen graduntekijöille keskiviikkona 30.3.2022. klo 10–15.

Toivomme gradupäivään laajasti papereita nuorten elämismaailmaa ja nuoruutta käsittelevistä ilmiöistä yhteiskunnallisten muutosten tai poikkeusolojen aikana. Myös muut nuorisotutkimukseen liittyvät paperit ovat tervetulleita.

Gradupäivässä eri oppiaineista tulevat graduntekijät voivat esitellä eri vaiheessa olevia ideoita ja työpapereita ja saada tutkielmaansa kommentteja nuorisotutkimuksen asiantuntijoilta. Vuosien aikana seminaarit ovat tarjonneet kymmenille graduntekijöille mahdollisuuden asiantuntijaohjaukseen, vertaiskommentointiin ja verkostoitumiseen. Gradupäivään ovat tervetulleita niin graduaan aloittelevat kuin pidemmälle ehtineet opiskelijat tieteenalasta riippumatta. Kullekin opiskelijalle nimetään ulkopuolinen kommentaattori, ja aikaa on varattu myös yleiselle keskustelulle ja vertaiskommentoinnille. Voit ilmoittautua mukaan myös ilman omaa paperia kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Jokaisen gradun käsittely alkaa opiskelijan max. 10 minuutin tiiviillä esittelyllä aiheesta. Työn esittelyä seuraa 20 minuutin keskustelu, jonka avaa kommentaattori. Gradupäivään mahtuu enimmillään 8 esitystä. Päivän työskentely painottuu etukäteismateriaalin (esim. tutkimussuunnitelma tai yksi gradun luku) kommentointiin ja keskusteluun. Jos kiinnostuit esittämään gradupäivässä paperin, laita sähköpostia mahdollisimman pian, viimeistään 3.2. osoitteeseen alix.helfer@nuorisotutkimus.fi. Kerro viestissäsi a) mistä aiheesta teet gradua, b) mitä haluaisit seminaarissa esittää, c) esityksen otsikko, ja d) mahdolliset toiveet kommentaattorista.

Lähetämme seminaariin hyväksytyille varmistuksen hyväksymisestä sekä ohjeet etukäteismateriaalin toimittamisesta. Etukäteismateriaali tulee toimittaa viimeistään 28.2. Materiaali jaetaan ennen seminaaria kaikille ilmoittautuneille.

Gradupäivä järjestetään koronatilanteen niin salliessa lähitapaamisena. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä, linkki toimitetaan ilmoittautuneille.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!