Nuorisotutkimusverkoston uusi Näkökulma-sarja avaa tutkimustietoa yhteiskunnallisen keskustelun tueksi

Nuorisotutkimusverkosto tuottaa monitieteistä tutkimusta ja vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan sekä nuorten parissa tehtävän työn kehittämiseen. Nuorisotutkimusverkoston yhteiskunnallisen vastuun vahvistamiseksi käynnistetään uusi kirjoitussarja, Näkökulma.

Sarjassa avataan Nuorisotutkimusverkostossa tehtävän tutkimuksen tuloksia yhteiskunnallisiksi puheenvuoroiksi ja kannanotoiksi. Näkökulmat sisältävät paitsi uutta tietoa nuorista, myös politikkaan ja käytännön toimintaan suunnattuja ehdotuksia. Näkökulma tarjoaa tutkimustietoa yhteiskunnallisen keskustelun tueksi ja paremman maailman rakentamiseksi.

Näkökulman kirjoittajana voi toimia yksittäinen tutkija tai tietyn tutkimusintressin jakava tutkijaryhmä. Näkökulmien aiheet ja teemat nousevat esimerkiksi Nuorisotutkimusverkoston tutkimushankkeiden pohjalta tai ajankohtaisista yhteiskunnallisista kysymyksistä.

Näkökulma-kirjoitusten sarjan avaa Nuorisotutkimusverkoston tutkijoiden Tiia Laukkasen ja Marja Peltolan sekä tutkimusjohtaja Leena Suurpään ajankohtainen analyysi nuorisoa, nuoruutta ja sukupolvikysymyksiä koskevien teemojen esiintulosta eduskuntapuolueiden vaaliohjelmissa. Sarja jatkuu ensi viikolla Riikka Taavetin, Katarina Alangon ja Lotte Heikkisen sateenkaarinuorten hyvinvointia käsittelevällä Näkökulmalla. Sen innoittajana on toiminut Nuorisotutkimusverkostossa vuosina 2012–2014 toteutettu Hyvinvoiva sateenkaarinuori -tutkimushanke.

Lue Näkökulma 1: Nuoruus vaaliohjelmissa: toimenpiteitä, vaan ei toimintaa 

Lisätiedot

VTM, tutkija Tiia Laukkanen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
020 755 2667

VTT, tutkija Marja Peltola
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
020 755 2667

VTT, dos., tutkimusjohtaja Leena Suurpää
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 543 8251