Nuoruus hallitusohjelmassa -kirjoitussarja analysoi Juha Sipilän hallitusohjelman nuorisovaikutuksia

Nuorisotutkimusverkosto julkaisee kirjoitussarjan, joka analysoi Juha Sipilän hallitusohjelman nuorisovaikutuksia. Kirjoitussarjassa parikymmentä alansa tutkijaa pureutuu aiheeseen oman erityisalansa näkökulmasta. Kirjoittajina toimii monitieteinen joukko tutkijoita niin Nuorisotutkimusverkostosta kuin yliopistoista ja tutkimuslaitoksista. 
 
Tutkijoilta on pyydetty tiiviitä analyyseja ja vapautettu heidät  akateemisista muotoseikoista kannustaen kantaaottavuuteen, kriittisyyteen ja rohkeuteen – tutkimusperusteisuutta unohtamatta.

Kirjoitussarjan avaa Hanna Wassin, Hannu Lahtisen ja Pertti Ahosen demokratiaa, nuorten poliittista osallistumista ja yhdevertaisen yhteiskunnallisen toimijuuden ehtoja monitasoisesti käsittelevä analyysi.

Hanna Wass, Hannu Lahtinen ja Pertti Ahonen: 
Ratkaisujen Suomi? Demokratia, nuorten poliittinen osallistuminen ja yhdenvertainen yhteiskunnallinen toimijuus hallitusohjelmassa 
 
Kirjoitus on luettavissa myös teemasarjan oman sivun kautta johdannon alla.
 
Tulevissa analyyseissa tutkijat tarkastelevat hallitusohjelman koulutus- ja työvoimapolitiikkaa, turvallisuusnäkökohtia, sekä vaikutuksia nuorisotyöhön ja vapaa-aikaan. Nuorisovaikutuksia lähestytään niin globaalista kuin alueellisesta näkökulmasta, ja erityiskysymyksinä käsitellään esimerkiksi kriminaalipolitiikan, syrjäytymiskysymysten sekä nuorten liikunnan näkökulmia.  Lisäksi pohditaan hallitusohjelman mahdollisia vaikutuksia joidenkin ryhmien, kuten maahanmuuttajataustaisten, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien tai vammaisten nuorten, elämään.  Kirjoitussarjassa perehdytään lisäksi kulttuuripolitiikkaan ja päätöksenteon sukupuolivaikutuksiin. 
 
Yhteiskunnallista keskustelua odottaen!
 
Elina Pekkarinen & Sinikka Aapola-Kari
kirjoitussarjan toimittajat
 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. p. 040 8468624
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.