Merja Kylmäkoski Nuorisotutkimusseuran puheenjohtajaksi ja Tomi Kiilakoski Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajaksi

Nuorisotutkimusseuran uusi puheenjohtaja on FT Merja Kylmäkoski. Hänet valittiin tehtävään yhdistyksen syyskokouksessa 10.12.2012. Samana päivänä kokoontunut Nuorisotutkimusseuran hallitus valitsi Nuorisotutkimus-lehden uudeksi päätoimittajaksi FM Tomi Kiilakosken.

Merja Kylmäkoski listaa oman puheenjohtajuuskautensa toiminnan keskiöön tutkimustoiminnan kehittämisen ja nuorisotutkimuksen näkyvyyden lisäämisen. Hän pitää tärkeänä myös tasokkaan seminaari- ja jäsentoiminnan kehittämistä sekä koulutuksellisen yhteistyön tiivistämistä olemassa olevien kumppanien, kuten Tampereen yliopiston nuorisotyön ja -tutkimuksen oppiaineen sekä Nuorisotutkimuksen yliopistoverkosto YUNETin kanssa. Haasteena Kylmäkoski pitää nuorisotutkimuksen, ja sitä kautta nuorten äänen, kuuluviin saamista entistä paremmin aikana, jolloin taloudellinen laskusuhdanne hallitsee otsikoita.

”Nuorisotutkimusseura on dynaaminen, ketterä ja erittäin aikaansaava toimija, jonka voimavara ovat sen sitoutuneet työntekijät ja aktiivinen jäsenistö. On hienoa tulla valituksi Nuorisotutkimusseuran puheenjohtajaksi”, Kylmäkoski iloitsee valinnastaan.

Nuorisotutkimus-lehden uudeksi päätoimittajaksi valittiin Tomi Kiilakoski. Hän seuraa 20 vuotta päätoimittajana toiminutta Sari Närettä.

”Suomalainen tiedejulkaiseminen kohtaa tulevaisuudessa monia muutospaineita, jotka muuttavat myös Nuorisotutkimus-lehden toimintaympäristöä. Lehden toiminnan ja luotettavuuden, sähköisen saatavuuden, imagon, luettavuuden ja toimintamallien on oltava riittävällä tasolla”, Kiilakoski linjaa tulevia haasteitaan.

Nuorisotutkimus-lehti on ilmestynyt pitkään teemanumeroina, mutta vuonna 2013 lehti luopuu teemoista ja alkaa ilmestyä teemattomana julkaisuna.

”Nuorisotutkimuksen teemanumerot ovat nostaneet esille nuorisopoliittisesti ja -tutkimuksellisesti ajankohtaisia teemoja. Lehden tulee myös jatkossa pyrkiä vaikuttamaan siihen, että se säilyy nuorisopoliittisesti relevantin tutkimuksen esittelykanavana, jota myös tiedeyhteisöjen ulkopuoliset toimijat voivat seurata. Lehden houkuttelevuus ja toiminnan laadukkuus vaikuttavat myös siihen, haluavatko huippututkijat kirjoittaa suomeksi lehteen”, Kiilakoski painottaa. Hänen mukaansa Nuorisotutkimuksen monitieteisyys tulee säilyttää jatkossakin.

Muut henkilövalinnat

Nuorisotutkimusseuran hallitus vuonna 2013: Timo Harrikari (henkilökohtainen varajäsen Jaana Lähteenmaa), Kari Paakkunainen (Minna Autio), Päivi Honkatukia (Tarja Pösö), Sini Perho (Sinikka Aapola-Kari), Anne-Mari Souto (Jussi Ronkainen), Petri Paju (Elna Hirvonen), Pia Lundbom (Anneli Pohjola) ja Mirja Määttä (Martti Muukkonen).

Nuorisotutkimus-lehden toimituskunta vuosina 2013-2014: Riitta Hänninen, (Jyväskylän yliopisto), Sofia Laine (Nuorisotutkimusverkosto), Sirpa  Lappalainen (Helsingin yliopisto), Anna-Mari Nurmi (Jyväskylän yliopisto), Eriikka Oinonen (Tampereen yliopisto), Atte Oksanen (Tampereen yliopisto), Kirsi Pohjola  (Jyväskylän yliopisto), Jussi Ronkainen (Mikkelin amk), Ulla-Maija Salo (Helsingin yliopisto), Anne-Mari Souto (Itä-Suomen yliopisto), Pirjo Suvilehto (Oulun yliopisto) ja Veli-Matti Ulvinen (Oulun yliopisto) sekä Nuorisotiedon kirjaston edustajana Vappu Turunen.

Nuorisotutkimusverkoston julkaisutoimikunta vuosina 2013-2014: Sanna Aaltonen, Päivi Harinen, Merja Leppälahti, Atte Oksanen, Pirjo Suvilehto ja Sanna Väyrynen.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Merja Kylmäkoski, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,  020 7621 287
Päätoimittaja Tomi Kiilakoski, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 040 504 6432
Tutkimusjohtaja Leena Suurpää, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 543 8251