Nuorisotyön tunnuslukujen verkostomainen kehittäminen -hanke kokoaa yhteen toimialan tunnuslukuja

Nuorisotutkimusverkosto toteuttaa OKM:n nuorisoyksikön rahoittaman nuorisotyön tunnuslukuja kokoavan hankkeen. Hankkeen tavoitteena on koota yhteen nuorisotoimialalla käytössä olevia tunnuslukuja sekä tuottaa koottua tietämystä nykyisen sirpalemaisuuden sijaan, arvioida tunnuslukujen käytettävyyttä ja kehittää toimialalle kaikkia toimijoita yhdistäviä tunnuslukuja.

Käyttökelpoisuus, luotettavuus ja moniäänisyys toimivat hankkeessa yhteisten tunnuslukujen perustana. Ne voivat perustua myös tietoon, jota tällä hetkellä ei vielä tuoteta, mutta joka olisi yhteisesti tuotettavissa. Onkin mahdollista, että nuorisoalalta ei välttämättä tällä hetkellä vielä kerätä tai hyödynnetä kaikkea sitä tietoa, joka olisi tarpeellista palvelujen ja nuorten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Toisaalta voi olla, että samaan aikaan resursseja käytetään vääränlaisen tiedon keräämiseen.

Hanketta toteutetaan yhteistyössä nuorisoalan toimijoiden, nuorten, vanhempien sekä päättäjien kanssa käyttämällä menetelminä haastatteluja, ryhmäkeskusteluja sekä deliberatiivista keskustelupäivämenetelmää. Toimijoiden välinen yhteistyö ja yhteisäänen syntyminen yhteisen prosessin tuloksena on hankkeessa oleellista. Tavoitteena onkin luoda ajattelumalleja, jotka heijastavat työn laadukkuutta ja sen yksilöllistä, yhteisöllistä ja yhteiskunnallista arvoa.

Hankkeessa analysoidaan eri tahojen tuottamaa olemassa olevaa tietoa eri tunnusluvuista ja niiden käytettävyydestä niin Suomen kuin Euroopankin tasolla. Hankkeen Facebook-sivuille kootaan ajankohtaista tietoa prosessin etenemisestä. Keskusteluja järjestetään myös eri tapahtumien yhteydessä, kuten esimerkiksi Allianssi-risteilyllä 16.4.

Hanketta voi seurata eri välineiden kautta. Lisätietoa saa hankkeen verkkosivulta. Hanketta voi seurata ja keskusteluun osallistua Facebookissa sekä Twitterissä. Facebookissa toimii avoin ryhmä Nuorisotyön tunnusluvut/Nuorisotutkimusseura, Twitterissä @NT_Tunnusluvut. Keskustelua voi käydä ja seurata tunnuksella#NTtunnusluvut.

Hanke kestää 31.3.2015 asti.

Lisätietoja

Hankkeen vetäjä erikoistutkija (FT) Anu Gretschel
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 516 9189