Nuorisotutkimusseuran opinnäytetyökilpailuun jälleen ennätysmäärä opinnäytteitä

Nuorisotutkimusseuran järjestämään opinnäytetyökilpailuun jätettiin jälleen ennätysmäärä opinnäytteitä arvioitavaksi. Keskiviikkona 4.6. päättynyt kisa järjestetään tänä vuonna kahdessa sarjassa: perinteiseen pro gradu -sarjaan jätettiin 40 opinnäytettä ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyyn ylempien amk-tutkintojen sarjaan 9 opinnäytettä. Osallistujamäärä päihitti aiemman ennätyksen vuodelta 2012, jolloin kisaan osallistuttiin 38 työllä.

Kilpailuun arvioitavaksi jätetyt työt edustavat laaja-alaisesti Suomen eri korkeakouluja ja niissä opetettavia oppiaineita: töitä kisaan on jätetty perinteisten, enemmistöä edustavien kasvatus ja yhteiskuntatieteellisten oppiaineiden lisäksi esimerkiksi puheviestinnän, maailmanpolitiikan ja kansatieteen oppiaineista. Myös ylempien amk-tutkintojen sarjassa ovat hyvin edustettuina eri ammattikorkeakoulut ja alat. Opinnäytetöiden laaja-alaisuus ulottuu myös niissä tehtyihin kielivalintoihin: kilpailuun jätettiin arvioitavaksi suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi kirjoitettuja töitä.

Nuorisoa koskevien teemojen laajamittainen valikoituminen opinnäytetöiden aihepiireiksi kertoo nuoria ja nuoruutta koskevan yhteiskunnallisen tiedon tarpeesta sekä toisaalta nuorisotutkimuksen elinvoimaisesta tilasta Suomessa. Nuorisotutkimusseuran opinnäytetyökisalla onkin haluttu lisätä nuorisotutkimuksen tunnettuutta ja kiinnostavuutta tieteenalana.

Nuorisotutkimusseura on palkinnut parhaat nuorisotutkimukselliset pro gradu -tutkielmat jo vuodesta 2001 lähtien. Vuonna 2013 perinteinen gradukisa muutettiin opinnäytetyökilpailuksi, jossa palkittiin vuoden parhaan nuorisotutkimuksellisen pro gradu -tutkielman lisäksi myös paras ammattikorkeakoulujen nuorisoon liittyvä opinnäyte. Tänä vuonna vuorossa olivat ammattikorkeakoulujen osalta ylemmät amk-tutkinnot. Jatkossa amk-sarja on tarkoitus järjestää vuorovuosina perustutkinnon ja ylemmän amk-tutkinnon opinnäytteille siten, että välivuosinakin valmistuneet työt pystyvät osallistumaan kisaan seuraavana vuonna.

Nuorisotutkimusseuran opinnäytetyöpalkinnot jaetaan marraskuussa Nuorisotutkimuspäivien yhteydessä Joensuussa. Voittajatyöt ja kunniamainintojen saajat valitsee Nuorisotutkimusseuran hallituksen nimittämä arviointiraati. Palkintojen suuruus on molemmissa sarjoissa 800 euroa.

Opinnäytetyökilpailuun osallistuvat kilpailutyöt.

Lisätiedot
Sarianne Karikko
Suunnittelija
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 020 755 2657

Sinikka Aapola-Kari
Arviointiraadin puheenjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan akateemista ja soveltavaa tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.