Helsingin kuvataidelukion oppilaiden teoksia esittelevä Oi nuoruus -näyttely aukeaa Nuorisotiedon kirjastossa

Nuorisotutkimusseura, Nuoren Voiman Liitto ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura järjestivät vuonna 2010 kirjoituskilpailun, jolla kerättiin kaikenikäisten suomalaisten omaelämäkerrallisia kirjoituksia lapsuudesta ja nuoruudesta. Kilpailuun jätettiin yhteensä 376 kirjoitusta, ja siihen osallistui laajasti eri sukupolvien edustajia: kirjoittajat olivat syntyneet vuosien 1917 ja 1998 välillä.

Piirustus: Anna Tolonen.

Kirjoituskilpailun monipuolisen aineiston pohjalta Nuorisotutkimusverkoston julkaisi kesäkuussa 2014 kaksi historiateosta nuoruudesta: tieteellisen artikkelikokoelman Nuoruuden sukupolvet. Monitieteisiä näkökulmia nuoruuteen eilen ja tänään sekä kirjoittaja-antologian Oi nuoruus. Omaelämäkerrallisia tekstejä nuoruudesta eilen ja tänään, joka sisältää värikkään otoksen kirjoituskilpailuun lähetettyjä kirjoituksia.

Historiateoksia kuvittavat Helsingin kuvataidelukion oppilaiden laatimat korkealaatuiset piirustukset, jotka visuaalistavat rikkaalla ja vivahteikkaalla tavalla nuoruuden historiaa ja nykypäivää kuvaavia kertomuksia. Piirustukset ovat osa kuvataideopettaja Tomi Uusitalon oppilailleen Nuorisotutkimusseuran toivomuksesta järjestämää ”Tavoitteena kuvataiteen jatko-opinnot” -kurssia, jossa oppilaiden tehtävänä oli tulkita lukemansa tekstin tarina yhdessä kuvassa joko tuoden esiin jokin yksittäinen tapahtuma tekstissä tai pyrkien kuvaamaan laajemmin ajan tunnelmaa.

Upeat piirustukset pystytetään nyt näyttelyksi Nuorisotiedon kirjastoon. Näyttely aukeaa Pasila-viikolla 3.9. osana Allianssi-talon avoimien ovien päivää. Avoimien ovien päivänä on mahdollista päästä tutustumaan Itä-Pasilassa sijaitsevan Allianssi-talon nuorisoalan toimijoihin. Näyttely on esillä lokakuun loppuun asti, ja siihen on mahdollista käydä tutustumassa Nuorisotiedon kirjaston aukioloaikoina maanantaista perjantaihin klo 9-16, paitsi keskiviikkona klo 9-18.

Yhteystiedot
Nuorisotiedon kirjasto
Asemapäällikönkatu 1
00520 Helsinki

Lisätiedot
Sarianne Karikko
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p 020 755 2657

Lisätietoa Oi nuoruus -kirjoituskilpailusta

Lisätietoa Nuoruuden sukupolvet. Monitieteisiä näkökulmia nuoruuteen eilen ja tänään sekä Oi nuoruus. Omaelämäkerrallisia tekstejä nuoruudesta eilen ja tänään -teoksista

Teoksia voi ostaa Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta.

Lisätietoa Allianssi-talon avoimien ovien päivästä

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan akateemista ja soveltavaa tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä