Jäsenkirje 3/2014

Syksy on kirinyt jo luvattoman pitkälle ja käsillä oleva syksyn ensimmäinen jäsenkirje on antanut odottaa itseään. Syynä on toimelias tapahtumasyksy: kuten huomaatte, on nuorisotutkimuksen parissa tekeillä yhtä sun toista!

Joensuussa 6.-7.11. järjestettävät Nuorisotutkimuspäivät 2014 lähestyvät ja ilmoittautuminen päiville käynnistyy tämän jäsenkirjeen myötä. Ilmoittaudu mukaan keskustelemaan alueellisuuden ja tilallisuuden merkityksistä nuorten elämässä ja tule tapaamaan muita nuorisotutkijoita!

Nuorisotutkimuspäivien yhteydessä järjestetään myös Nuorisotutkimusseuran syyskokous, jossa valitaan seuralle uusi hallitus vuodelle 2015. Hallituksesta on jäämässä jäseniä pois, joten toivomme lämpimästi saavamme uusia kasvoja ehdolle hallitukseen! Se onnistuu helpoiten osallistumalla syyskokoukseen. Myös muita osallistumisen tapoja on tarjolla, sillä tänään käynnistyivät Nuorisotutkimusseuran toimikuntahaut. Toimikaudelle 2015–2016 haetaan päätoimittajaa Nuorisotutkimus-lehdelle sekä jäseniä Nuorisotutkimusverkoston julkaisutoimikuntaan ja Nuorisotutkimus-lehden toimituskuntaan. Tehtäviin voi hakea 26.11. mennessä.

Olethan muuten huomannut nuorisotutkijoiden menestymisen viimeaikaisissa tiedepoliittisissa valinnoissa? Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Leena Suurpää nimettiin Suomen Akatemian varapuheenjohtajaksi elokuun lopulla ja useampikin nuorisotutkija tuli valituksi Tieteellisten seurain valtuuskunnan hallitukseen sen syyskokouksessa tällä viikolla. Hieno juttu nuorisotutkimukselle!

Parhaiten pysyt ajantasalla toiminnastamme seuraamalla meitä Facebookissa ja Twitterissä. Jatkossa kannattaa muistaa myös Bambuser, jonne jatkossa streamaamme kasvavan määrän seminaareistamme.

Jäsenkirjeen sisältö

Ajankohtaista
Uusia hankkeita
Tapahtumat
Julkaisut
Nuorisotutkimus-lehti

Ajankohtaista

Nuorisotutkimusseura hakee Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajaa ja toimituskunnan jäseniä sekä Nuorisotutkimusverkoston julkaisutoimikunnan jäseniä

Nuorisotutkimusseura julistaa haettavaksi Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajan ja toimituskunnan jäsenten sekä Nuorisotutkimusverkoston julkaisutoimikunnan jäsenten tehtävät. Lehden toimikuntaan valitaan 12 jäsentä ja Nuorisotutkimusverkoston julkaisutoimikuntaan 6 jäsentä. Kaikkien tehtävien toimikausi on 2015–2016.

Hakemukset tehtäviin tulee lähettää Nuorisotutkimusseuralle 26.11.2014 klo 16.00 mennessä. Päätöksen tehtävistä valinnoista tekee Nuorisotutkimusseuran hallitus kokouksessaan 15.12. Päätöksistä informoidaan hakijoita 19.12. mennessä.

Nuorisotutkimusseuran toimijoita Suomen Akatemian ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan hallituksiin

Valtioneuvosto nimitti Suomen Akatemian uuden hallituksen 28.8.2014. Hallituksen varapuheenjohtajaksi nimitettiin Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Leena Suurpää. Nimeämistää voidaan pitää positiivisena tunnustuksena paitsi monitieteiselle tutkimusotteelle, myös tieteellisissä yhdistyksissä tehtävälle tutkimustyölle. Hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin Heikki Ruskoaho Helsingin yliopistosta ja sen muut jäsenet ovat professori Pertti Alasuutari Tampereen yliopistosta, teknologiajohtaja Heidi Fagerholm Kemira Oyj:sta, professori Riitta Keiski Oulun yliopistosta, professori Arto Mustajoki Helsingin yliopistosta ja Aalto-professori Risto Nieminen Aalto-yliopistosta.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan syyskokouksessa 7.10. valtuuskunnan uuteen hallitukseen tuli valituiksi useampikin nuorisotutkimusta edustava henkilö. Nuorisotutkimusseuran esityksestä hallitukseen valittiin uskontotieteen dosentti Tuomas Martikainen ja hänen varajäsenekseen FT, erikoissuunnittelija Kaisa Vehkalahti. Heidän lisäkseen hallitukseen valittiin Westermarck-seuran ja Valtiotieteellisen yhdistyksen esityksestä professori Terhi-Anna Wilska. Wilska on toiminut aiemmin Nuorisotutkimusseuran puheenjohtajana.

Nuorisotutkimusseuran syyskokous

Nuorisotutkimusseuran syyskokous järjestetään Nuorisotutkimuspäivien yhteydessä Joensuussa 6.11. klo 17.30. Kokous järjestetään Metria-rakennuksen pääsalissa M100 (Yliopistokatu 7, 80130 Joensuu). Syyskokouksessa käsitellään sääntömääräisten syyskokousasioiden lisäksi hallituksen esitystä Nuorisotutkimusseuran sääntöjen muuttamiseksi.

Hae Nuorisotutkimusseuran hallitukseen!

Oletko kiinnostunut suomalaisen nuorisotutkimuksen seuraamisesta ja ohjaamisesta aitiopaikalta? Asetu ehdolle Nuorisotutkimusseuran hallitukseen! Seuran hallitus valitaan syyskokouksessa ja ehdolle voit asettua kokouksessa tai ilmoittamalla siitä etukäteen suunnittelija Sarianne Karikolle (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), jolta voit myös kysyä lisätietoja hallitustyöskentelystä. Hallitustyöskentelystä maksetaan kokouspalkkio ja sen jäsenille korvataan kokousosallistumisen aiheuttamat matkakulut.

Ota kantaa Nuorisolain valmisteluun

Nuorisolakia uudistetaan parhaillaan. Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Leena Suurpää on valittu lakia valmistelevaan työryhmään. Tutkimuksellisia näkökulmia lakivalmisteluun työstetään kollektiivisesti, ja Suurpää on koonnut noin 10 tutkijan asiantuntijaryhmän valmistelutyöhön. Lakivalmistelu tarvitsee mahdollisimman dialogista otetta, joten Nuorisotutkimusseuran jäseniltä toivotaan aloitteellisuutta valmistelua kohtaan! Suurpää vastaanottaa mielellään tietoa, näkökulmia, ehdotuksia ja kritiikkiä lakivalmistelua kohtaan. Millainen on hyvä nuorisolaki? Mitä nykyisessä laissa pitäisi erityisesti muuttaa, mitä ylläpitää? Kommentit voi lähettää Leena Suurpäälle suoraan sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Lue lisää lakivalmistelusta OKM:n verkkosivuilta

Lausunto ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavasta ja työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen perusteista

Nuorisotutkimusseura antoi Opetushallitukselle 26.9. lausunnon ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavasta ja työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen perusteista. Lausunnossa tuotiin esiin ennen kaikkea koulutuksellisen tasa-arvoisuuden tärkeys. Lausunto on luettavissa pdf-mudossa Nuorisotutkimusseuran verkkosivuilta.

Lue lausunto (linkki johtaa pdf-tiedostoon)

Helsingin kuvataidelukion oppilaiden teoksia esillä Oi nuoruus -näyttelyssä Nuorisotiedon kirjastossa
Nuorisotiedon kirjastoon on koottu näyttely Helsingin kuvataidelukion upeista nuoruutta kuvittavista piirustuksista. Piirustusten taustalla on Nuorisotutkimusseuran, Nuoren Voiman Liiton ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuonna 2010 järjestämä nuoruusaiheinen kirjoituskilpailu. Piirustukset ovat osa kuvataideopettaja Tomi Uusitalon oppilailleen järjestämää kurssia, jossa oppilaiden tehtävänä oli tulkita jotakin kirjoituskilpailuun jätettyä kirjoitusta. Piirustukset kuvittavat myös Nuorisotutkimusverkoston kesäkuussa 2014 julkaisemia  kahta historiateosta nuoruudesta: tieteellistä artikkelikokoelmaa Nuoruuden sukupolvet. Monitieteisiä näkökulmia nuoruuteen eilen ja tänään sekä kirjoittaja-antologiaa Oi nuoruus. Omaelämäkerrallisia tekstejä nuoruudesta eilen ja tänään. Näyttely on esillä lokakuun loppuun asti, ja siihen on mahdollista käydä tutustumassa kirjaston aukioloaikoina.

Uusia kasvoja Nuorisotutkimusseuran toimistolla

Erikoissuunnittelija Kaisa Vehkalahti on palannut tehtäväänsä 1.10. alkaen. Häneen voi olla jatkossa yhteydessä tutkimus- ja seminaaritoimintaan liittyvissä asioissa.

Nuorisotutkimusverkosto mukana Frankfurtin kirjamessuilla

Tiesitkö, että Suomi on Frankfurtin kirjamessujen teemamaa vuonna 2014? Frankfurtin kirjamessut on maailman tärkein kirja-alan tapahtuma, jonne kokoontuu joka syksy yli 175 000 kustannusalan toimijaa noin sadasta maasta. Myös Nuorisotutkimusverkosto esittelee tänä vuonna julkaisujaan Suomen osastolla yhdessä muiden suomalaisten tiedekustantajien kanssa.

Nuorisotutkimusverkoston GENESO-hankkeeseen etsitään haastateltavia vanhempia

Nuorisotutkimusverkoston koordinoimaan ja Suomen Akatemian rahoittamaan GENESO-tutkimushankkeeseen etsitään haastateltaviksi lasten ja nuorten (n. 12-25 v.) vanhempia, jotka olisivat valmiita keskustelemaan vanhemmuuden, lastenkasvatuksen ja perhesuhteiden teemoista. Hankkeessa selvitetään millaisia sukupolvien välisiä neuvotteluja monikulttuurisessa Suomessa nykyään käydään. Tutkimuksen keskiössä ovat nuorten ja vanhempien väliset suhteet; miten yhteiskunnan, yhteisöjen, perheen ja ystäväpiirien taholta tulevat odotukset, toiveet ja vaatimukset tulkitaan perheen sisällä. Haastattelut ovat luottamuksellisia ja niihin toivotaan vanhempia mahdollisimman erilaisista taustoista.

Uusia hankkeita

Päihdetutkimus 2014 -hanke selvittää huumeiden ja muiden päihteiden käyttöä sekä huumemielipiteitä ja -asenteita
Nyt jo seitsemännen kerran toteutettavassa Päihdetutkimuksessa tuotetaan tietoa huumepoliittisen päätöksenteon tueksi ja keskustelun pohjaksi. Vuoden 2014 tutkimus toteutetaan yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Tilastokeskuksen ja Nuorisotutkimusverkoston kanssa. Hanketta koordinoi THL ja sen syksyn 2014 aikana kerättävästä aineistosta vastaa Tilastokeskus. Hankkeen kuntodopingia koskevasta osiosta vastaa Nuorisotutkimusverkosto ja sen tutkijana toimii dosentti Mikko Salasuo.

Suomalaisten huumeiden käyttöä ja huumemielipiteitä on tutkittu Huumetutkimuksilla vuodesta 1992 lähtien noin joka neljäs vuosi. Tulosten perusteella yhä useammalla suomalaisella on kokemuksia jostakin huumeesta. Tutkimuksen avulla saadaan tietoa huumeiden käytön yleisyydestä ja sen kehityksestä Suomessa sekä eroista eri ikäluokkien ja sukupuolten välillä. Tiedoilla on keskeinen rooli huumetilanteen kansallisessa seurannassa ja niiden pohjalta Suomen huumetilanteesta raportoidaan myös Euroopan huumeseurantakeskukselle eurooppalaisia vertailuja varten.

Tapahtumat

Lasten ja nuorten kuuleminen – parempi paperilla kuin käytännössä? -tilaisuuden videointi katsottavissa verkosta

Lasten ja nuorten kuulemisen tärkeydestä vallitsee yksimielisyys, mutta miten lain kirjain toteutuu käytännössä? Missä asemassa lapset ja nuoret ovat tutkimuksen tiedonlähteinä, päätöksenteon osallisina ja palvelujärjestelmän asiakkaina? Tieteiden talolla 7.10. järjestetyssä seminaari- ja keskustelutilaisuudessa pohdittiin lasten ja nuorten kuulemisen tapoja ja mahdollisuuksia tuoreen tutkimustiedon pohjalta. Mikäli et päässyt osallistumaan tilaisuuteen, niin tapahtuman videotallenne on katsottavissa Nuorisotutkimusseuran Bambuser-tilillä verkossa.

Nuorisotyön tunnuslukujen verkostomainen kehittäminen -hankkeen tapahtumat

Nuorisotyön tunnuslukujen verkostomainen kehittäminen -hanke kehittää arviointia, laadun esille saantia ja nuorisoalalla käytettäviä tunnuslukuja yhteistyössä kentän kanssa. Osana hanketta järjestetään useita aihetta pohdiskelevia tilaisuuksia eri puolilla Suomea. Osa tilaisuuksista on jo järjestetty, mutta tulossa ovat vielä kohdennettujen palvelujen kehittämispäivä Rovaniemellä 6.10., Nuori Kulttuuri -toiminnan läpivalaisuarviointi Helsingissä 7.10., koko hankkeen jälkilöylyt 28.10 Kuopiossa sekä lopuksi vielä Lahdessa 19.11 lähipalveluiden arvioinnin jälkilöylyt. Ilmoittautumisohjeet tilaisuuksiin löytyvät hankkeen jatkuvasti täydentyviltä nettisivuilta. Hanke päivittää kuulumisiaan aktiivisesti verkkosivuillaan, yli viidensadan seuraajan ryhmässään Facebookissa ja Twitter-tilillään.

Hanke Twitterissä: NT_tunnusluvut  |  #NTtunnusluvut
Hanke Facebookissa: Nuorisotyön tunnusluvut/Nuorisotutkimusseura

Hankkeen verkkosivut

Nuorisokulttuurit ja poikkeava käyttäytyminen: etnografisen tutkimuksen näkökulmia -keskustelutilaisuus Helsingissä 28.10.

Alkoholi- ja huumetutkijain seura, Nuorisotutkimusseura ja Oikeus- ja yhteiskuntatieteellinen yhdistys järjestävät keskustelutilaisuuden, jossa pohditaan poikkeavaa käyttäytymistä nuorisokulttuurisena ilmiönä ja sen tutkimista etnografisen tutkimuksen keinoin. Tilaisuus järjestetään Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki) 28.10.2014 klo 16-18.

Tilaisuudessa alustaa professori Shane Blackman (Canterbury Christ Chruch University, Iso-Britannia). Professori Blackmanin alustuksen otsikko onEthnography, Youth Subcultures and Deviance: critical intersections and reflexivity. Alustus käsittelee nuorisokulttuuriteorioita, huumeita, sukupuolta ja syrjintään liittyviä kysymyksiä. Kommenttipuheenvuoron esittävät yliopistonlehtori Tarja Tolonen (Helsingin yliopisto) sekä erikoistutkija Mikko Salasuo (Nuorisotutkimusverkosto). Puheenjohtajana toimii professori Päivi Honkatukia (Tampereen yliopisto).

Nuoruuden tilat ja tilojen nuoret - Nuorisotutkimuspäivät 2014 Joensuussa 6.-7.11.

Nuorisotutkimusseuran ja Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksen yhteistyönä järjestämillä Nuorisotutkimuspäivillä pureudutaan tilallisuuden, alueellisuuden ja paikallisuuden merkityksiin nuorten elämässä. Päivien tavoitteena on kiinnittää huomiota alueelliseen eriytymiseen ja eriarvoisuuteen, julkisen ja yksityisen rajanvetoon ja lokaalin ja globaalin välisiin kytköksiin sekä lisätä tutkimuksellista vuoropuhelua nuorisotutkimuksen ja aluetutkimuksen välillä. Pääpuhujina ovat professori Anoop Nayak (Newcastlen yliopisto) ja professori Laura Assmuth (Itä-Suomen yliopisto). Nuorisotutkimuspäivät ovat avoimet kaikille kiinnostuneille ja mukaan voi ilmoittautua myös kuuntelemaan esityksiä!

Ilmoittaudu Nuorisotutkimuspäiville perjantaihin 31.10. mennessä!

Apurahoja Nuorisotutkimuspäiville 2014 osallistumiseen
 
Nuorisotutkimusseuran jäsenten on mahdollista hakea apurahaa Nuorisotutkimuspäiville osallistumiseksi. Nuorisotutkimusseura jakaa apurahan enintään kymmenelle Nuorisotutkimusseuran jäsenelle. Apurahan suuruus on enintään 300 euroa, ja se on tarkoitettu osallistumismaksun sekä matka- ja majoituskulujen korvaamiseen.

Apurahaa tulee hakea sähköisellä lomakkeella 29.10.2014 mennessä. Apurahapäätöksistä tiedotetaan 31.10. mennessä.

Nuorten elinolot 2014 -vuosikirjan julkistustilaisuus Helsingissä 12.11.

Nuorten elinolot 2014 -vuosikirja Nuoruus toisin sanoen julkistetaan keskiviikkona 12.11. klo 12.30-15 Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) Ursa Major-auditoriossa (NCC, käynti sekä Mannerheimintie 103 että Nauvontie 6 kautta). Vuosikirjan teemana on tänä vuonna toiseus. Kirjassa tarkastellaan monitieteisesti toiseuden kokemuksia lapsuudessa ja nuoruudessa. Kirjoittajat kuvaavat toiseutta nuorten vertaissuhteiden, yhteiskunnallisten instituutioiden, nuorten osallisuuden sekä sukupuolen näkökulmista.

Lue lisää ja ilmoittaudu tilaisuuteen THL:n verkkosivuilla.

Tutkijan vastuu ja valinnat - Miten tutkia kiistanalaisia, salattuja ja vaiettuja ilmiöitä ihmistieteissä Oulussa 13.11.

Miten tutkia vaiettuja, julkisuudessa kiistanalaisia tai muuten arkaluontoisina pidettyjä ja vaikeasti tavoitettavissa olevien ilmiöitä? Näitä kysymyksiä pohditaan monitieteisessä yleisöseminaarissa Tutkijan vastuu ja valinnat. Esille nousevat erityisesti metodisiin valintoihin, tutkimuseettisiin haasteisiin ja tutkijan vastuuseen liittyvät näkökulmat. Seminaarin vieraileviin puhujiin kuuluvat lastensuojelututkija Johanna Hurtig (Helsingin yliopisto) sekä ruotsalainen historiantutkija Johanna Sköld (University of Linköping). Oulun yliopiston KTK112-salissa 13.11. klo 9.30-16 järjestettävään seminaariin on vapaa pääsy ja se on avoin laajalle yleisölle, yliopiston henkilökunnalle sekä perus- ja jatko-opiskelijoille. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Oulun yliopisto, Oulun Historiaseura ja Nuorisotutkimusseura.

Koulutuksen arvo -esiseminaari Kasvatustieteen päivillä Oulussa 19.11.

Oulun yliopistossa pidettävien Kasvatustieteen päivien yhteydessä 19.11.2014 klo 13-17 järjestettävässä Koulutuksen arvo -esiseminaarissa pohditaan koulutuksen arvoa taloudellisena ja määrällisenä arvona, mutta samalla myös laadullisemmin, arvofilosofisena kysymyksenä sekä erilaisiin merkityksiin liittyvinä arvoina ja arvoarvostelmina. Esiseminaari koostuu kutsuttujen asiantuntijoiden ja osallistujien välisistä koulutukseen arvoon liittyvästä paneelikeskustelusta ja sen jälkeen järjestettävistä neljästä eri työpajasta. Kaikille avoimen ja maksuttoman esiseminaarin järjestävät yhteistyössä Kasvatustieteellinen seura, Aikuiskasvatuksen Tutkimusseura, Nuorisotutkimusseura sekä Oulun yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunta.

Julkaisut

Verkkokaupassa uusia tarjousjulkaisuja

Nuorisotutkimusseuran verkkokaupan tarjouskoriin on lisätty uusia tarjoustuotteita. Lisäksi Oi Nuoruus tai Nuoruuden sukupolvet -kirjojen ostaja saa kaupan päälleMuistikuvia 00-luvusta -julkaisun.

Tulossa

Mediakasvatuksen tutkiva kehittäminen
Fanny Vilmilä 

”Olis siistiä, jos ei tarvis määritellä…”  Kuriton ja tavallinen sateenkaarinuoruus (työnimi)
Riikka Taavetti

Nuoruus toisin sanoen. Nuorten elinolot -vuosikirja 2014
Mika Gissler, Marjatta Kekkonen, Päivi Känkänen, Päivi Muranen & Matilda Wrede-Jäntti (toim.)

Koulu on enemmän. Nuorisotyön ja koulun yhteistyön käytännöt, mahdollisuudet ja ongelmat
Tomi Kiilakoski

Taiteilijan elämänkulku - tutkimus nuorista taiteilijoista 2000-luvun Suomessa (työnimi)
Mikko Piispa & Mikko Salasuo

Ilmestyneet

Den sökandes blick. Uppsökande ungdomsarbete som yrke samt utveckling av yrkesområdet – synpunkter från det praktiska arbetet
Anne Puuronen

Ruotsinkielinen käännös teoksesta Etsivän katse. Etsivä nuorisotyö ammattina ja ammattialan kehittäminen – näkökulmia käytännön työstä.

Nuoruuden sukupolvet. Monitieteisiä näkökulmia nuoruuteen eilen ja tänään
Kaisa Vehkalahti ja Leena Suurpää (toim.)

Oi nuoruus. Omaelämäkerrallisia tekstejä nuoruudesta eilen ja tänään
Kaisa Vehkalahti ja Essi Jouhki (toim.)

Nuorisotutkimus-lehti

Nuorisotutkimus-lehteen voi tarjota sekä tieteellisiä artikkeleja että muita kirjoituksia, jotka kiinnittyvät nuorisotutkimuksen, nuorisotyön tai nuorisopolitiikan kysymyksiin. Artikkelit voivat olla empiirisiä, metodologisia tai teoreettisia. Nuorisotutkimuksessa julkaistaan tieteellisiä artikkeleita, katsauksia, ajankohtaisia puheenvuoroja nuoriso- ja yhteiskuntapolitiikasta, haastatteluja, kirja-arvioita ja lektioita. Nuorisotutkimus on aidosti poikkitieteellinen lehti, joka rohkaisee tieteiden väliseen vuoropuheluun ja eri teorioiden, ajatteluperinteiden, menetelmien tai tieteenalojen yhdistämisiin ja rajanylityksiin.

Lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja sen päätoimittaja on FT Tomi Kiilakoski. Lehteen tarjottavat kirjoitukset lähetetään toimitussihteeri Tanja Kontiselle.

Nuorisotyön tulevaisuus -puheenvuorosarja

Nuorisotutkimusseura julkaisi Nuorisotyön viikon kunniaksi Nuorisotutkimus-lehden numerossa 2/2014 julkaistun puheenvuorosarjan nuorisotyön tulevaisuudesta vapaasti ladattavaksi verkosta. Nuorisotyön tulevaisuus -puheenvuorosarjassa jäsennetään kysymystä nuorisotyön tilasta ja tulevaisuudesta kentän ja tutkimuksen vuoropuhelun kautta. Helsingin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio asettaa omassa tekstissään nuorisotyön toimintakykyteorian kehykseen. Hänen tekstiään kommentoi neljä tutkijaa: Leena Suurpää, Anne-Mari Souto, Juha Nieminen ja Tomi Kiilakoski.

Viimeksi ilmestyneet numerot

Nuorisotutkimus 2/2014

Nuorisotutkimus-lehden numerossa 2/2014 jäsennetään kysymystä nuorisotyön tilasta ja tulevaisuudesta kentän ja tutkimuksen vuoropuhelun kautta.

Nuorisotutkimus 1/2014

Nuorisotutkimus-lehden 1/2014 teksteissä tarkastellaan mm. perhettä monin eri tavoin. Näkökulmana on lapsen kokemus perheestä, vanhempien näkemys lastensa kasvusta aikuisuuteen sekä perhe taustana lasten kuluttamiselle.