Pirjo Mattila ja Elna Hirvonen Nuorisotutkimusseuran kunniajäseniksi

Nuorisotutkimusseuran hallitus on kutsunut seuraan kaksi uutta kunniajäsentä: Pirjo Mattilan Helsingin kaupungin nuorisotoimesta sekä emerita, nuorisotyön ja -tutkimuksen lehtorin Elna Hirvosen.

Kuluvana vuonna vietetään nuorisotyön opetuksen juhlavuotta, sillä Tampereen yliopiston nuorisotyön opetus täyttää 70 vuotta. Juhlavuosi näkyy myös Tampereella vietettävien Nuorisotutkimuspäivien teemassa, joka on Nuorisotyön ja tutkimuksen rajapinnoilla.

Kunniajäsenten valinnoissa painottui tutkimuksen ja nuorisoalan käytännön välisen vuoropuhelun edistäminen juhlavuoden teemoja myötäillen.

– Kunniajäseniksi kutsuttiin tällä kertaa kaksi henkilöä, jotka molemmat ovat toiminnallaan edistäneet hedelmällisellä tavalla nuorisotyön ja -tutkimuksen välistä yhteistyötä. Pirjo Mattila on työssään nuorisotyön ammattilaisena edistänyt aktiivisesti yhteistyötä nuorisotutkijoiden kanssa ja vienyt nuorisotutkimuksen tuloksia hedelmällisellä tavalla käytäntöön. Elna Hirvonen on puolestaan edistänyt merkittävällä tavalla nuorisotyön ja -tutkimuksen koulutusta Suomessa, kuvailee kunniajäsenyyttä valmistelleen työryhmän jäsen, Nuorisotutkimusseuran tutkimuspäällikkö Kaisa Vehkalahti.

Uusia kunniajäseniä muistettiin Nuorisotutkimuspäivien yhteydessä järjestetyssä seuran syyskokouksessa 12.11.2015 kunniakirjoin ja kukkakimpuin.

Kuvassa uudet kunniajäsenet Elna Hirvonen ja Pirjo Mattila.

Lisätietoja:

Tutkimuspäällikkö Kaisa Vehkalahti, 050 4911746, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Nuorisotutkimusverkosto, tiedote 12.11.2015