Nuorisotutkimusseuran uudet luottamustoimijat

Nuorisotutkimusseuran hallitus valitsi 13.12.2018 kokouksessaan Nuorisotutkimusverkoston julkaisusarjan julkaisutoimikunnan, sekä Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajan ja toimituskunnan. Luottamustehtävien uusi kausi on 2019–2020. Tehtävät olivat avoimesti haettavana. Samana päivänä järjestettiin myös Nuorisotutkimusseuran syyskokous. Kokouksessa vahvistettiin vuoden 2019 toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin seuralle hallitus.

Nuorisotutkimusseuran puheenjohtajaksi valittiin VTT, nuorisotutkimuksen professori Päivi Honkatukia. Hallituksen muiksi jäseniksi valittiin VTT, erikoistutkija Päivi Känkänen, VTT, tutkijatohtori Antti Maunu, VTT, tutkija Mirja Määttä, YTT, tutkimusyksikön johtaja Jussi Ronkainen, YTT, KM, yliopistonlehtori Anne-Mari Souto, VTT, FM, post doc -tutkija Riikka Taavetti, FT, maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori Sirpa Tani (Helsingin yliopisto ja VTT, yliopistonlehtori Tarja Tolonen (Helsingin yliopisto) sekä varajäseniksi KM, yliopisto-opettaja Juha Nieminen, VTT, sosiologian dosentti Sari Näre ja YTT, lehtori Pia Lundbom.

Nuorisotutkimusverkoston julkaisusarjan julkaisutoimikunnan jäseniksi valittiin VTT Sari Näre, FT Mette Ranta, FT, dos. Pirjo Suvilehto, YTT Rosi Enroos, VTT Hanna Kiuru ja MMT Eliisa Kylkilahti. Julkaisutoimikunnan tehtäviin kuuluu mm. Nuorisotutkimusverkoston julkaisusarjassa ilmestyvien julkaisujen ideointi sekä julkaisusarjan tieteellinen laadunvarmistus ja ajankohtaisuuden varmistaminen.

Nuorisotutkimus-lehden päätoimittajana jatkaa VTT Lotta Haikkola ja sen toimituskuntaan valittiin VTT, dos. Päivi Berg, VTT Tarja Juvonen, YTT, yliopistonlehtori Riikka Korkiamäki, KT Maija Lanas, FT, dos. Sirpa Lappalainen, YTT, dos. Minna Nikunen, YTT, dos. Eriikka Oinonen, FM Vappu Turunen, KT Mari Vuorisalo, KTT, dos. Leena Haanpää, VTT, KM, dos. Mira Kalalahti, FT Heta Marttinen, FM Marko Merikukka, YTT Kari Saari ja YTT Anni Rannikko. Nuorisotutkimus-lehden päätoimittaja vastaa lehden yleisestä tieteellisestä linjasta ja yksittäisten lehtien sisällöstä yhdessä toimituskunnan kanssa. Toimituskunnan jäsenten tehtäviin kuuluvat lehteen tarjottujen artikkelien käsittely ja arviointi sekä ulkopuolisten referee-lukijoiden valinta.

Viestintäpäällikkö Sarianne Karikko