Miten tutkia nuoria ja nuorisotyötä?

Tiedote, Vastapaino ja Nuorisotutkimusseura 6.11.2018

Tietoa nuorista tarvitaan yhteisöelämän eri alueilla. Nuorisotutkimusta on tehty useamman vuosikymmenen ajan, ja ala kehittyy edelleen. Vielä ei ole kuitenkaan julkaistu perusteosta nuorisotutkimuksen menetelmistä ja sen asemasta Suomen tiedekentässä. Juuri ilmestynyt Miten tutkia nuoria ja nuorisotyötä kokoaa yksiin kansiin keskeiset tutkimusmenetelmät, joita on käytetty nuorten ja nuorisotyön tutkimuksessa.

”Vastaavaa kirjaa ei ole tehty aiemmin Suomessa eikä muualla. Tämä on siis pioneerityötä ja perusdokumentaatiota”, sanovat kirjan toimittajat Tomi Kiilakoski ja Päivi Honkatukia.

Tutkimuspohjaisessa kirjassa esitellään käytännönläheisesti nuorisotutkimuksen ja nuorisotyön tutkimuksen metodologiaa ja tutkimusmenetelmiä koskevia pohdintoja sekä tutkimuksen raportointiin liittyviä kysymyksiä. Teos antaa välineitä lukea, ymmärtää ja arvioida tutkimustietoa.

”Toisaalta se täyttää alan oppikirjatarpeen ja toisaalta toimii dokumentaationa siitä, millä tavalla nuoria ja nuorisotyötä on tutkittu. Kirjaa voi lukea myös pelkästään metoditeoksena, jossa eri metodit vain peilautuvat nuorisotutkimuksen ja nuorisotyön tutkimuksen kautta”, toimittajat kertovat. ”Kirja on kannanotto myös tutkimuksen olennaisiin asioihin, joita ovat etiikka ja kunnollinen teoria ja huolellinen analyysi, mutta myös luovuus ja refleksiivisyys.”

Kirjaan on kirjoittanut laaja joukko nuorisotutkimuksen ja nuorisotyön tutkimuksen parissa ansioituneita tutkijoita. He edustavat eri tieteenaloja ja lähestymistapoja.

Tomi Kiilakoski & Päivi Honkatukia (toim.): Miten tutkia nuoria ja nuorisotyötä
412 s., Vastapaino & Nuorisotutkimusseura/Nuorisotutkimusverkosto 2018

Toimittajien yhteystiedot:

Tomi Kiilakoski
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 504 6432

Päivi Honkatukia
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 050 326 8458

Lisätiedot ja arvostelukappaleet:

Mikko Jämsen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 03 3141 3501

Kirjan voi tilata Nuorisotutkimusseuran verkkokaupastaVastapainosta tai kirjakaupoista.