Nuorisotutkimusverkosto hakee tutkijaa nuorisotyön opetussuunnitelmaa tarkastelevaan tutkimushankkeeseen

Nuorisotutkimusseura ry. on tieteellinen yhdistys, joka hallinnoi alaisuudessaan toimivaa Nuorisotutkimusverkostoa. Nuorisotutkimusverkoston tehtävänä on tuottaa tieteellisesti ja nuorisopoliittisesti relevanttia tutkimusta. Olemme saaneet rahoitusta nuorisotyön opetussuunnitelmaa koskevaan tutkimushankkeeseen, joka toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Etsimme nyt tutkijaa määräaikaiseen, kokopäiväiseen tutkijantehtävään ajalle 1.1.–31.12.2019. Mikäli mahdollista, tutkijantehtävässä voi aloittaa osa-aikaisesti jo aikaisemmin. Tehtävä tulee ottaa vastaan viimeistään tammikuussa 2019. Tutkimuksen aiheena on nuorisotyön opetussuunnitelma. Tutkimuksessa tehdään intensiivistä yhteistyötä nuorisotyön kentän toimijoiden kanssa ja tarkastellaan käytännön toiminnassa syntyvää ymmärrystä nuorisotyön luonteesta.

Tutkijan tehtävään valittavalta henkilöltä edellytetään:

- soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa esimerkiksi sosiaali- tai kasvatustieteiden alalta
- hyviä vuorovaikutustaitoja ja hyvää suullista ja kirjallista ilmaisua suomen kielellä
- hyvää yhteistyökykyä ja toisaalta itsenäistä työskentelyotetta
- kunnallisen nuorisotyön syvällistä tuntemusta
- aihepiirin aiempaa tutkimusta

Tutkijan valinnassa arvostetaan lisäksi erityisesti soveltuvaa tohtorintutkintoa, näyttöä akateemisen ja soveltavan nuorisotutkimuksen toteuttamisesta ja edistämisestä
sekä kokemusta tutkimushankkeissa työskentelystä.

Tehtävässä katsotaan eduksi:

- nuorisoalan ja -politiikan tuntemus
- palvelujärjestelmän tuntemus ja kokemus siihen kohdistuneesta tutkimuksesta
- kokemus toimintatutkimuksesta ja etnografisesta työskentelystä
- ruotsin kielen taito

Hakemukset lähetetään Nuorisotutkimusseuran toimistoon osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 15.11.2018 kello 16.00 mennessä.

Hakemuksia koskeviin kysymyksiin vastaa Nuorisotutkimusverkoston erikoistutkija Tomi Kiilakoski sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 504 6432. Tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari vastaa tiedusteluihin puhelimitse HUOM: vain 8. –9.11. klo 9.30–11.30 (puh. 044 416 5303). Hakijoiden haastattelut suoritetaan aikavälillä 23.–27.11.

Palkkaus riippuu valittavan henkilön pätevyyden mukaisesta tehtävän sijoittumisesta Nuorisotutkimus-verkoston palkkataulukossa. Tehtäväkohtainen palkkaus määräytyy vaativuustasomallin tason 3–4 mukaisesti. Tehtäväkohtainen palkanosa on 2900–3700 euroa kuukaudessa, minkä lisäksi voidaan maksaa henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa (enintään noin kolmasosa tehtäväkohtaisesta palkasta). Tehtävissä sovelletaan neljän kuukauden koeaikaa. Tehtävään valitun tulee pystyä aloittamaan työskentely mahdollisimman pian. Tutkijan työn suorituspaikkana on Nuorisotutkimusverkoston toimipiste Helsingin Itä-Pasilassa.

Hakemusten tulee sisältää:

- Korkeintaan sivun mittainen saatekirje, jossa kelpoisuutta ja sopivuutta tehtävään voi perustella
- Suomen Akatemian käytössä olevien ohjeiden mukaan laadittu korkeintaan kuuden sivun mittainen CV
- Enintään kolmen sivun mittainen julkaisuluettelo (julkaisuja ei liitetä oheen)
- Mahdolliset suositukset yhteystietoineen (enintään kaksi tahoa).