Kaksi verkkoversiota saatavilla Puolustuslinjalla-teoksesta

Miten suomalainen sotilas ja sotilaskulttuuri rakentuvat? Miten toisen maailmansodan muistoa vaalitaan yhteiskunnallisessa keskustelussa? Kenelle aseteollisuuden hävittäjävideot on suunnattu ja mistä niissä oikeastaan kerrotaan? Entä miten 2000-luvun nuoret kertovat blogeissaan varusmiespalveluksesta, ja kokevatko homo- ja bi-varusmiehet puolustusvoimien kohtelevan kaikkia yhdenvertaisesti? Kuka saa ja kenen pitäisi puolustaa Suomea?

Puolustuslinjalla pureutuu näihin ja moniin muihin maanpuolustuksen ja asevelvollisuuden kysymyksiin. Tutkimukset kertovat rikkaasti suomalaisesta yhteiskunnasta ja suomalaisten tavasta jäsentää maanpuolustusta ja asevelvollisuutta. Eri näkökulmista ja tutkimustraditioista aihetta lähestyvä kokoelmateos valottaa sitä, miten suomalainen maanpuolustus ja asevelvollisuus ovat osaltaan jäsentämässä suomalaisuuden tarinaa ja kokemuksia. Yhteiskuntatieteellisellä ja historiallisella tutkimuksella on perspektiivejä, jotka tuovat teemoihin oivaltavia huomioita, uusia ajattelutapoja ja ääniä. Kirjoitukset toimivat johdantona ihmistieteelliseen maanpuolustustutkimukseen ja avaavat keskustelua niin aiheesta yleisesti kiinnostuneille kuin opiskelijoille ja tutkijoille.

Helsingin kirjamessuilla ilmestyneestä Teemu Tallbergin, Anni Ojajärven ja Tiia Laukkasen toimittamasta teoksesta Puolustuslinjalla – yhteiskuntatieteellistä ja historiallista tutkimusta maanpuolustuksesta ja asevelvollisuudesta on ilmestynyt kaksi verkkoversiota. Yhtenäisen PDF-tiedoston pääset lukemaan osoitteessa http://www.nuorisotutkimusseura.fi/images/puolustuslinjalla.pdf ja luvuittain erillisiksi tiedostoiksi jaotellun julkaisun aloitussivulta osoitteessa http://www.nuorisotutkimusseura.fi/images/julkaisuja/puolustuslinjalla/aloitussivu.pdf.

Painetun kirjan voit tilata Nuorisotutkimusseuran verkkokaupasta tai pyytää tilaamaan kirjan lähimpään kirjakauppaasi. 230 s., 28 euroa.