Nuorisotutkimusseuran tutkimusjohtajaksi Sinikka Aapola-Kari

Nuorisotutkimusseuran hallitus on valinnut kokouksessaan 4.12. Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtajaksi dosentti Sinikka Aapola-Karin. Aapola-Kari on hoitanut tutkimusjohtajan määräaikaista tehtävää vuoden 2017 alusta lähtien käynnissä olleen toimentäyttöprosessin ajan. Ennen tätä hän on työskennellyt erikoistutkijana vuodesta 2014 alkaen koordinoimassaan Nuoret ajassa - laadullinen pitkittäistutkimus nuorista -hankkeessa.

Aapola-Kari on arvostettu tutkija nuorisotutkimuksen kentällä ja tehnyt uraauurtavaa työtä esimerkiksi tyttötutkimuksen ja nuorisotutkimuksen historian parissa. Hänen keskeisimmät tutkimusalueensa koskevat mm. ikää ja elämänkulkua, nuorten vertaissuhteita, koulutusta ja kasvatusta sekä sukupuolta. Aapola-Karilla on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus tutkimus-, opetus- ja hallintotehtävistä mm. Helsingin yliopiston sosiologian laitoksella ja Nuorisotutkimuksen yliopistoverkostossa YUNET:issa. Hänen verkostonsa niin suomalaiseen kuin kansainväliseen nuorisotutkimuksen kenttään ovat vahvat ja niiden ansiosta hän omaa selkeät näkemykset nuorisotutkimuksen asemasta osana suomalaista ja kansainvälistä tutkimuskenttää.

- Tutkimusjohtajan valinnalla on Nuorisotutkimusverkostolle äärimmäisen tärkeä merkitys ja se vaikuttaa omaa organisaatiotamme laajemmin koko nuorisotutkimuksen kenttään. Aapola-Kari on erittäin ansioitunut ja tunnustettu nuorisotutkija ja -vaikuttaja ja olen ylpeä saadessamme hänet Nuorisotutkimusverkoston johtoon, toteaa Nuorisotutkimusseuran puheenjohtaja Antti Häkkinen.

- On kunniatehtävä luotsata sellaista vireää ja monipuolista tutkijayhteisöä, kuin Nuorisotutkimusverkosto – varsinkin, kun toimikauteni käynnistyy Nuorisotutkimusseuran 30-vuotisjuhlavuoden alusta. Tutkimuksen ja tieteenteon toimintaympäristö muuttuu jatkuvasti, mutta suhtaudun optimistisesti suomalaisen nuorisotutkimuksen tulevaisuuteen, toteaa vastavalittu tutkimusjohtaja Sinikka Aapola-Kari.

Tutkimusjohtajan rekrytointiprosessi on jatkunut koko vuoden 2017. Tehtävässään Aapola-Kari seuraa Nuorisotutkimusseuran tutkimusjohtajan tehtävää vuosina 2010–2016 hoitanutta Leena Suurpäätä, joka siirtyi alkuvuonna Suomen Punaisen Ristin Nuorten turvatalotoiminnan johtajaksi.

Lisätiedot

Antti Häkkinen
Nuorisotutkimusseuran puheenjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 050 544 7788

Sinikka Aapola-Kari
Nuorisotutkimusverkoston uusi tutkimusjohtaja
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
p. 044 416 5303