Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja vaihtuu

Nuorisotutkimusseuran johdossa tapahtuu muutoksia, kun pitkäaikainen tutkimusjohtaja, dosentti Leena Suurpää siirtyy 9.1.2017 alkaen Suomen Punaiseen Ristiin johtamaan nuorten turvatalotoimintaa. Suomen Punaisessa Ristissä työt nuorten hyvän elämän, vireän kansalaistoiminnan ja sukupolvien välisen oikeudenmukaisuuden eteen jatkuvat, vaikka areena vaihtuukin.

- ”Uudessa tehtävässäni tieteenteko jää taka-alalle, mutta tutkiva työotteeni säilyy. Olemme Nuorisotutkimusverkostossa puhuneet sellaisen ajattelutavan puolesta, jossa tieteen ja tutkijoiden arvo tunnustetaan laajasti yhteiskunnassa. Tieteen kansalaistoiminnan vahva asema merkitsee myös työmarkkinoiden uudenlaista avautumista tutkijoille ja punnitun tiedon arvostamiselle”, Suurpää sanoo.

Suurpää iloitsee, että Nuorisotutkimusseura ja sen yhteydessä toimiva Nuorisotutkimusverkosto ovat saavuttaneet tunnustetun aseman tutkimuksen, yhteiskunnan, nuorisopolitiikan ja nuorten parissa tehtävän työn moninaisilla kentillä.

- ”Nyt on hyvä hetki antaa ovien aueta uusille ihmisille ja ideoille, kun Nuorisotutkimusverkostolla ja sen piirissä tehtävällä tutkimuksella on arvostettu paikka Suomessa ja kansainvälisesti, ja monitieteinen työyhteisömme on täynnä sitoutunutta ammattimaisuutta”, toteaa Suurpää.

Nuorisotutkimusseuran hallitus on valinnut VTT, dosentti Sinikka Aapola-Karin hoitamaan tutkimusjohtajan tehtävää 9.1.–9.5.2017. Aapola-Kari on työskennellyt Nuorisotutkimusseurassa erikoistutkijana vuodesta 2014 alkaen koordinoimassaan Nuoret ajassa - laadullinen pitkittäistutkimus nuorista -hankkeessa. Nuorisotutkimusseuraan hän siirtyi Suomen Kasvatus- ja perheneuvontaliiton toiminnanjohtajan tehtävästä. Aapola-Karilla on pitkäaikainen ja monipuolinen kokemus tutkimus-, opetus- ja hallintotehtävistä mm. Helsingin yliopiston sosiologian laitoksella ja Nuorisotutkimuksen yliopistoverkostossa YUNET:issa. Hänen keskeisimmät tutkimusalueensa koskevat mm. ikää ja elämänkulkua, nuorten vertaissuhteita, koulutusta ja kasvatusta sekä sukupuolta.

Suurpään lähtö käynnistää Nuorisotutkimusseurassa vuoden kestävän rekrytointiprosessin, kun jo liki 40 henkilöä työllistävälle tutkimusorganisaatiolle haetaan uutta luotsaajaa. Nuorisotutkimusseuran yhteydessä vuodesta 1999 toiminut Nuorisotutkimusverkosto on kasvanut merkittäväksi nuoria, nuorisotyötä ja -politiikkaa koskevan tiedon tuottajaksi ja julkaisijaksi, sekä kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Vuonna 2016 Nuorisotutkimusverkostossa tehtiin tutkimusta yli 30 hankkeessa ja sen julkaisusarjassa ilmestyi lähes 20 tutkimusta. Tehtävä tulee avoimesti haettavaksi kevään 2017 aikana ja tavoitteena on, että uusi, vakituinen tutkimusjohtaja tulee aloittamaan työssään vuoden 2018 alusta. Toimentäyttöprosessin aikana tehtävä hoidetaan määräaikaisjärjestelyin.

Lisätiedot

Antti Häkkinen
Puheenjohtaja
puh. 050 544 7788
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Leena Suurpää
Tutkimusjohtaja
puh. 050 543 8251
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sinikka Aapola-Kari
Ma. tutkimusjohtaja 9.1.2017 alkaen
puh. 044 416 5303
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.