Apurahat nuorisotutkimukseen liittyvien tutkimus- ja kehittämishankkeiden valmisteluun ja toteutukseen

Nuorisotutkimusseura julistaa haettavaksi määrärahaa nuoria, nuorten parissa tehtävää työtä tai nuorisotutkimusta koskevan tutkimus- tai kehittämishankkeen valmistelu- ja/tai toteutuskuluihin. Rahoituksen perusteena on se, että suunnitteilla oleva hanke edistää nuorisotutkimusta joko akateemisena tutkimuskenttänä tai suhteessa nuoria koskevaan poliittiseen päätöksentekoon, kansalaistoimintaan ja nuorten parissa toimiviin ammattikenttiin. Hankkeen tulee kytkeytyä Nuorisotutkimusseuran ja /tai Nuorisotutkimusverkoston toimintaan. Suunnitelmasta tulee ilmetä hankkeen tavoite ja teema, järjestäjät ja yhteistyökumppanit, aikataulu sekä rahoitus- ja työsuunnitelma. Suunniteltu hanke voi olla paikallinen, kansallinen tai kansainvälinen. Kyse voi olla kertaluontoisesta hankkeesta tai hanketoimintojen sarjasta. Keskeistä Nuorisotutkimusseuran rahoituksen kannalta on, että hanke tavoittaa monikenttäisesti nuorisotutkimuksen tekijät ja hyödyntäjät.

Rahoituksen hakemuksen edellytyksenä on, että hakija (yksilö/yhteisö) on Nuorisotutkimusseuran jäsen. Nuorisotutkimusseuraan palkkasuhteessa olevat henkilöt eivät voi hakea määrärahaa; apurahatutkijat ja hallituksen jäsenet sitä vastoin voivat.

Korkeintaan viiden sivun hakemustekstit toimitetaan sähköisessä muodossa Nuorisotutkimusseuraan 23.8.2016 mennessä osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Rahoitusta voi hakea yksittäiselle hankkeelle korkeintaan 3000 euroa. Rahoitusta jaetaan yhteensä 10 000 euroa, ja rahoituksen perusteena on Nuorisotutkimusseuralle vuonna 2015 myönnetty Alfred Kordelinin säätiön tunnustuspalkinto. Nuorisotutkimusseuran hallitus tekee päätökset kokouksessaan 6. syyskuuta 2016.

Lisätietoja:

Nuorisotutkimusseuran puheenjohtaja Antti Häkkinen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 050 544 7788

Tutkimusjohtaja Leena Suurpää
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 050 543 8251

Nuorisotutkimusseuran tiedote 30.5.2016