Englanninkielinen versio julkaistu kirjoista Taiteilijan elämänkulku ja Huippu-urheilijan elämänkulku

Exceptional Life Courses -teoksessa tarkastellaan 96 suomalaisen urheilijan kasvamista ja kehittymistä ja 29 menestyneen taiteilijan uraa. Urheilijoita ja taiteilijoita tutkitaan erikseen, mutta myös heidän elämänkulkunsa kannalta keskeisiä tekijöitä vertaillaan toisiinsa. Mittava aineisto on kansainvälisesti ainutlaatuinen ja johdattaa lukijan syvälle urheilijoiden ja taiteilijoiden sosiaalisiin ja kulttuurisiin merkitysmaailmoihin.

Taiteilijan elämänkulku ja Huippu-urheilijan elämänkulku -kirjoista on julkaistu lyhennetty englanninkielinen versio, Exceptional Life Courses – Elite Athletes and Successful Artists in 2000s Finland. Molempien ryhmien, taiteilijoiden ja urheilijoiden osalta analyysi lähtee lapsuuskodista ja päätyy oman alansa huipulle. Paljon julkisuudessa keskustelua herättäneet teokset tarjoavat lukijalle eturivin paikan seurata huippu-urheilijoiden ja menestyneiden taiteilijoiden sosiaalisia verkostoja, elämänkulun siirtymiä, vuosituhannen taitteen murroksen Suomea ja toimijuuden kehittymistä urheilun ja taiteen kentillä.

Englanninkielinen teos on avoimesti saatavilla sivustolla www.youthresearch.fi/exceptionallifecourses sekä osoitteessa www.nuorisotutkimusseura.fi/verkkokauppa/verkkojulkaisut.

Sivustolla julkaistaan taiteilijoiden ja huippu-urheilijoiden elämänkulkuja 2000-luvulla Suomessa selvittäneen tutkimushankkeen keskeisiä tuloksia suomeksi, ja sinne on kerätty mittava määrä kirja-arvioita, tutkimuksiin liittyvää mediakeskustelua, tutkijoiden aiheesta kirjoittamia artikkeleita ja tieteellisiä kirjoituksia sekä populaaritekstejä. Sivusto kokoaa yhteen laajan hankkeen tuotokset ja tulokset ja siitä käydyn julkisen keskustelun sekä laajentaa aihepiiriä tutkijoiden muiden aihetta koskevien julkaisujen kautta.

Exceptional Life Courses -julkaisua voi ostaa painettuna kirjana osoitteesta www.nuorisotutkimusseura.fi/verkkokauppa

Julkaisun tiedot

Mikko Salasuo, Mikko Piispa & Helena Huhta: Exceptional Life Courses. Elite Athletes and Successful Artists in 2000s Finland. Suomesta englanniksi kääntänyt Minna Kalajoki. 2016. Finnish Youth Research Society, Finnish Youth Research Network Publications 177, internet publications 97. ISBN (printed version) 978-952-7175-03-3, ISSN 1799-9219, ISBN (PDF) 978-952-7175-04-0, ISSN (PDF) 1799-9227. Nidottu, 273 sivua, 30 euroa.

Keskustelutilaisuus julkaisusta

Exceptional Life Courses -kirjasta keskustelevat tiistaina 31.5. klo 16–17 Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki) kirjoittajat Mikko Salasuo, Mikko Piispa ja Helena Huhta. Heitä haastattelee Antti Häkkinen. Kahvitarjoilu. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Kirja on kaupassa myynnissä tarjoushintaan koko touko–kesäkuun vaihteen viikon ajan, samoin kuin tutkimusprojektin aiemmat julkaisut Taiteilijan elämänkulku sekä Huippu-urheilijan elämänkulku. Lisätietoja kirjakauppa-kahvilasta: www.gaudeamuskirja.fi/kirjakahvila.

Kirjoittajat

Mikko Salasuo (puh. 040 548 5520, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), VTT, on Nuorisotutkimusseuran vastaava tutkija.

Mikko Piispa (puh. 040 727 3080, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), VTM, tutkija.

Helena Huhta (puh. 040 766 6890, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.), VTM, on Nuorisotutkimusverkoston tutkija.

Nuorisotutkimusseuran tiedote 10.5.2016