Tulevaisuudentutkimuksen ja nuorisotutkimuksen avoin gradupäivä

Allianssi-talo (Asemapäällikönkatu 1, Helsinki) / Etäyhteys

Klo 9.30–10.00 Aamukahvi (tarjotaan paikallaolijoille) ja esittäytymiskierros

Klo 10.00–10.30 Lotta Molander, UEF: Korkeakoulujen hakuoppaiden kuvien samaistumispinnat intersektionaalisesta näkökulmasta
Kommentaattori: Sari Miettinen, FM, tohtorikoulutettava, UTU

klo 10.30–11.00 Pasi Keski-Pukkila, UTU: Käytettyjen tulevaisuuksien vaikutus nuorten tulevaisuudenkuvien rakentumisessa
Kommentaattori: Mikko Piispa, VTM, tohtorikoulutettava, HY

klo 11.00–11.10 tauko

klo 11.10–11.40 Jenni Palomäki, TAY: Koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien sateenkaarinuorten kokemuksia kuulumisesta
Kommentaattori: Riikka Taavetti, VTT, FM, HY

klo 11.40–12.10 Kai Tarvainen, HY: Aina ollu jollain tapaa ulkopuolinen. Päihdekuntoutujien tarinoita sosiaalisista suhteista ja päihteistä elämän eri vaiheissa
Kommentaattorin: Helena Huhta, VTM, tohtorikoulutettava, HY, Nuorisotutkimusverkosto

klo 12.10–12.30 Keskustelua ja lopetus

Nuorisotutkimusverkosto (NTV) ja Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus (TuTu) järjestävät yhteistyössä avoimen gradupäivän kaikkien yliopistojen graduntekijöille 15.10.2020. Gradupäivä on osa NTV:n ja TuTu:n yhteistä Potentiaali-hanketta, jossa kehitetään sukupuoli- ja kulttuuritietoisen opinto- ja uraohjauksen menetelmiä. Toivomme gradupäivään erityisesti papereita nuoruuden, koulutus- ja työelämäsiirtymien, ohjauksen sekä tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmista, mutta myös muut nuorisotutkimukseen liittyvä paperit ovat tervetulleita.

Gradupäivässä eri oppiaineista tulevat graduntekijät voivat esitellä eri vaiheessa olevia ideoita ja työpapereita ja saada tutkielmaansa kommentteja nuorisotutkimuksen asiantuntijoilta. Vuosien aikana seminaarit ovat tarjonneet kymmenille graduntekijöille mahdollisuuden asiantuntijaohjaukseen, vertaiskommentointiin ja verkostoitumiseen. Gradupäivään ovat tervetulleita niin graduaan aloittelevat kuin pidemmälle ehtineet opiskelijat tieteenalasta riippumatta. Kullekin opiskelijalle nimetään ulkopuolinen kommentaattori, ja aikaa on varattu myös yleiselle keskustelulle ja vertaiskommentoinnille. Voit ilmoittautua mukaan myös ilman omaa paperia kuuntelemaan ja keskustelemaan.

Jokaisen gradun käsittely alkaa opiskelijan max. 10 minuutin tiiviillä esittelyllä aiheesta. Työn esittelyä seuraa 20 minuutin keskustelu, jonka avaa kommentaattori. Gradupäivään mahtuu enimmillään 8 esitystä. Päivän työskentely painottuu etukäteismateriaalin (esim. tutkimussuunnitelma tai yksi gradun luku) kommentointiin ja keskusteluun. Jos kiinnostuit esittämään gradupäivässä paperin, laita sähköpostia mahdollisimman pian, viimeistään 3.9. osoitteeseen jenni.lahtinen@nuorisotutkimus.fi. Kerro viestissäsi a) mistä aiheesta teet gradua, b) mitä haluaisit seminaarissa esittää, c) esityksen otsikko, ja d) mahdolliset toiveet kommentaattorista.

Lähetämme seminaariin hyväksytyille varmistuksen hyväksymisestä sekä ohjeet etukäteismateriaalin toimittamisesta. Etukäteismateriaali tulee toimittaa viimeistään 17.9. Materiaali jaetaan ennen seminaaria kaikille ilmoittautuneille.

Gradupäivä järjestetään koronatilanteen niin salliessa lähitapaamisena Allianssi-talolla Pasilassa (Asemapäällikönkatu 1). Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä, linkki toimitetaan ilmoittautuneille.  Helsingin ulkopuolelta gradupäivään matkustaville korvataan matkakulut julkisilla kulkuneuvoilla. Ilman omaa paperia osallistuvien mahdollisia matkakuluja ei korvata. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ystävällisin terveisin,

Jenni Lahtinen, gradupäivän koordinaattori