Nuorisotutkimuksen avoin tutkijaseminaari Kuopiossa 22.10.2015 klo 12–16

22.10.2015 12:00 - 16:00
Paikka: Itä-Suomen yliopisto, Savilahdentie 6 (Tietotekniikan seminaariluokka 1036), Kuopio

Ohjelma

12:15 Kaisa Vehkalahti & Mirja Määttä: Tervetuloa! 

12:30  Katja Lötjönen: Myplace: memory, youth, political legacy and civic engagement

12:45 Sanna Mäkinen: Nuoren toimijuuden ja identiteetin rakentumisen analyysi haastattelukerronnassa – ensiaskeleita aineiston ja metodin äärellä. Kommentaattorina Erja Anttonen. 

13:30 Kahvitauko

13:45 Ville Pöysä: Pojat syrjässä – maskuliinisuudet harvaan asutulla maaseudulla. Kommentaattorina Kaisa Vehkalahti.

14:30 Mirja Määttä: Ohjaamojen kustannusvaikuttavuusarvioinnin alkumetrit. Kommentaattorina Eila Kankaanpää.

15:30 Tilaisuus päättyy.

Tutkijaseminaarin järjestävät yhteistyössä Nuorisotutkimusseura ja Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitos. Seminaariin voivat osallistua kaikki, jotka ovat kiinnostuneita nuorisotutkimuksesta – tutkimuksen ja tutkijauran vaiheeseen katsomatta. Mukaan keskustelemaan ovat tervetulleita myös muut kuin tutkijoina työskentelevät.

Seminaari on maksuton ja tilaisuudessa on kahvitarjoilu.Seminaariin voi ilmoittautua maanantaihin 19.10.saakka tapahtuman ilmoittautumissivun kautta. Seminaarissa käsiteltävät työpaperit jaetaan ilmoittautuneille noin viikkoa ennen tapahtumaa.

Lisätietoja: tutkimuspäällikkö Kaisa Vehkalahti, kaisa.vehkalahti@nuorisotutkimus.fi

Avoin tutkijaseminaari on foorumi, jonka avulla Nuorisotutkimusverkosto pyrkii edistämään nuorisotutkimusta valtakunnallisesti ja monitieteisesti. Avointen tutkijaseminaarien keskeinen tehtävä on tarjota nuorisotutkijoille avoin keskusteluympäristö ja tukea itsenäiseen tutkimustyöhön. Samalla seminaari toimii tutkijakoulutuksen tukena. Tutkijaseminaari on toiminut verkoston perustamisesta, vuodesta 1999 lähtien. Tutkijaseminaari kokoontuu noin 4-5 kertaa vuodessa vuorotellen eri paikkakunnille.