Nuorisobarometrin 2020 julkistustilaisuus

Verkko

Lämpimästi tervetuloa vuoden 2020 Nuorisobarometrin julkistustilaisuuteen. Nuorisobarometri on vuosittain ilmestyvä julkaisu, joka mittaa nuorten arvoja ja asenteita. Valtion nuorisoneuvosto julkaisee Nuorisobarometria yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran kanssa.

Nuorisobarometrin 2020 aiheena on nuorten palvelut. Tämä pitää sisällään sosiaalipalveluita, terveyspalveluita, nuorisotyön palveluita sekä TE-palveluita. Nuorilta on kysytty esimerkiksi palveluiden käyttämisestä, niiden riittävyydestä, tapahtuneesta kohtelusta ja syrjinnästä sekä luottamuksesta palvelujen saamiseen.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 23.3.2021 klo 9-11 Videonet-etätilaisuutena.

Tilaisuuteen voi imoittautua Webropol-lomakkeella.

9.00 Tilaisuuden avaus Virva Viljanen, valtion nuorisoneuvosto

Musiikkiesitys, Vaskivuoren lukion lauluyhtye Loiste

Valtioneuvoston videotervehdys, perhe- ja peruspalveluminiseri Krista Kiuru

9.15 Nuorisobarometrin tulosten esittely, Päivi Berg (XAMK), Sami Myllyniemi, Tomi Kiilakoski (Nuorisotutkimusseura)

9.45 Valtion nuorisoneuvoston politiikkasuositukset, Valtion nuorisoneuvoston varapuheenjohtajat Suvi Mäkeläinen ja Amanda Pasanen

9.55 Nuorten näkökulma, Seurakuntaopiston Järvenpään kampuksen nuorisotyön opiskelijat

10.00 Artikkelien kirjoittajien puheenvuorot

Lotta Haikkola ja Silja Uusikangas: Työllistymistä edistävien palvelujen yhdenvertaisuus nuorten näkökulmasta

Anna-Mari Aalto: Nuorten sosiaali- ja terveyspalveluiden tarve, palveluiden riittävyys ja asiakaskokemukset

Aino Tormulainen: Huomioita Nuorisobarometrin ja kuntien peruspalvelujen arvioinnin vertailusta

10.30 Keskustelua, kysymyksiin vastaamassa Päivi Berg, Tomi Kiilakoski, Sami Myllyniemi, Amanda Pasanen, Suvi Mäkeläinen

11.00 Tilaisuuden päättäminen

Tervetuloa!

Lisätietoa Nuorisobarometrista.

Teksti: Tutkitun tiedon teemavuosi 2021.
Nuorisobarometri on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 toimintaa. Teemavuosi kokoaa yhteen tapahtumia ja tekoja, joiden avulla muodostuu monipuolinen kuva tutkitusta tiedosta ja sen roolista esimerkiksi yksilön hyvinvoinnin ja yhteiskunnan toiminnan kannalta.