Nuorisotutkimusverkosto EDUCA-messuilla

Helsingin messukeskus (Messuaukio 1, 00520 Helsinki)

Nuorisotutkimusverkosto osallistuu Educa 2020 -messuille 24–25.1. Helsingin messukeskuksessa. Järjestämme messuilla kaksi ohjelmaosuutta, joiden lisäksi osallistumme niille näytteilleasettajana (osasto 6m64). Tervetuloa tutustumaan järjestämäämme ohjelmaan ja osastoomme ja innostumaan julkaisuistamme!

Nuorten taidevierailukokemukset ja kulttuurinen osallisuus Taidetestaajat-hankkeessa -kirjan julkistustilaisuus

Perjantaina 24.1. klo 13.15–13.45, tilassa 201.

Kirjanjulkistustilaisuudessa kirjan kirjoittajat, Nuorisotutkimusverkoston tutkijat Sofia Laine ja Maaria Hartman kertovat juuri valmistuneesta tutkimuksestaan, jossa he tarkastelevat nuorten taidevierailukokemuksia ja kulttuurista osallisuutta Taidetestaajat-hankkeessa. Laine ja Hartman keräsivät tutkimusaineiston valtakunnallisesti ryhmähaastatteluilla ja osallistuvalla havainnoinnilla Taidetestaajat-taidevierailuretkillä. Haastattelijana tilaisuudessa toimii tutkija Tarja Pääjoki, joka omassa Taidetestaajat-tutkimuksessaan on tarkastellut koulujen ja taidelaitosten yhteistyötä.

Lisätietoa Nuoret taidetta testaamassa-hankkeesta.

Hiphop kouluissa -työpaja

Lauantaina 25.1. klo 14.45-15.45 tilassa 204-205

Rap-työpajat voivat toimia kouluissa luovan ilmaisun herättelijöinä osana äidinkielen ja musiikin opetusta. Työpajassa kokenut työpajavetäjä Hanna Yli-Tepsa kertoo pajojen hyvistä tuloksista. Työpajassa esitellään keinoja hiphop-kulttuurin hyödyntämiseen opetuksessa oppilaiden voimaannuttamisen välineenä. Tarjolla on myös maistiaisia työskentelystä. Työpaja toteutetaan osana Hiphop Suomessa -hanketta, jonka tulokset kokosi vuonna  2019 julkaistu Hiphop Suomessa. Puheenvuoroja tutkijoilta ja tekijöiltä -julkaisu. Työpajassa mukana on myös Venla Sykäri kertomassa hankkeen kokonaisuudesta.

Lisätietoja Hip Hop Suomessa -kirjasta Nuorisotutkimusseuran sivuilla.

Huom! Käythän rekisteröitymässä tapahtumaan Educa 2020 -messujen sivuilla! Rekisteröityminen on ilmaista. Kun teet sen etukäteen, sinun ei tarvitse rekisteröityä saapuessasi Messukeskukseen. Rekisteröityessäsi sinulle luodaan PDF-lippu, jonka voit avata ja tulostaa rekisteröitymisen vahvistussivun alareunasta. Saat lipun myös sähköpostiisi.