Nuorisotutkimusseura Educa-messuilla

Helsingin Messukeskus

Nuorisotutkimusseura esittäytyy Educa-messuilla omalla myyntiosastollaan 6 h 82. Tarjolla on seuran julkaisuja edulliseen messuhintaan. Messuille on vapaa pääsy.

Nuorisotutkimusseura on mukana seuraavan ohjelman järjestämisessä:

Viiskauttaviis! Suurhanke Taidetestaajat tekee kasiluokkalaisista taidekriitikoita

Taidetestaajat on kolmivuotinen suurhanke, joka vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset kahdelle taideorganisaatiovierailulle. Nuorille tarjotaan vierailuun liittyen etkot ja jatkot, jotka perehdyttävät taiteen teemoihin ja tukevat kokemuksen käsittelyä. Lisäksi kahdeksasluokkalaiset voivat jättää julkisen palautteen kokemuksistaan.

Mitä nämä 180 000 nuoren mielipiteet meille kertovat ja millaisia vaikutuksia niillä voi olla?
Nuorten taidekokemuksista ja niiden merkityksestä ovat keskustelemassa mm. tanssitaiteilija Jorma Uotinen, lastenpsykiatri Raisa Cacciatore, rap-artisti Paleface sekä kasiluokkalaiset Taidetestaajat. Juontajana tubettaja Mmiisas (Miisa Rotola-Pukkila). Paneelikeskustelun lomassa nähdään videoklippejä kahdeksasluokkalaisilta ympäri Suomea.

Paneelikeskustelun toteuttavat Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden yhteistyössä Nuorisotutkimusseuran kanssa, joka tutkii Taidetestaajien vaikutuksia nuoriin. Nuorisotutkimusseuran tutkijat Sofia Laine ja Maaria Hartman ovat paikalla tilaisuudessa, ja myös lauantaina 26.1. on ohjelmaa Taidetestaajat-hankkeesta klo 14.30 Tieto-lavalla.

Aika: pe 25.1.2019 16.45-17.45

Paikka: Visio

Esiintyjät: Keskustelemassa mm. tanssitaiteilija Jorma Uotinen, lastenpsykiatri Raisa Cacciatore, rap-artisti Paleface sekä kasiluokkalaiset Taidetestaajat. Juontajana tubettaja Mmiisas (Miisa Rotola-Pukkila).

Tervetuloa!