Selvittämättömiä konflikteja nolla -julkistamistilaisuus

Kaupungintalon ala-aula. Pohjoisesplanadi 11–13, 00170 Helsinki

Miten kouluihin luodaan sellaista toimintakulttuuria, ettei kasvuikäinen lunasta paikkaansa ryhmässä toisen hyvinvoinnin kustannuksella?

Kouluissa on käytössä useita kiusaamiseen puuttuvia menetelmiä, mutta silti koulut kokevat usein voimattomuutta erityisesti pitkään jatkuneiden ja monimutkaisten tapausten parissa. Koska aikuiset ovat säätäneet oppivelvollisuuden, on aikuisten tehtävä taata turvalliset puitteet opintielle. Aseman Lapset ry:n K-0 -hankkeessa on alkuvuodesta 2017 lähtien kehitetty kouluyhteisöille tukea tarjoavaa, moniammatillista toimintamallia konflikteihin puuttumiseksi.

Tervetuloa kuulemaan hankkeen toimintaa tutkineen Nuorisotutkimusverkoston tutkijan Noora Hästbackan havaintoja. Hästbackan tutkimuksen Monialainen verkostotyö ja koulukiusaaminen – Tapaustutkimus Aseman Lapset ry:n K-0 -hankkeesta yksi keskeinen tutkimustulos on yhtenäisten käytäntöjen puute eri toimijoiden välisessä työskentelyssä kiusaamistilanteissa.

Tilaisuudessa paikalla on eri toimialojen edustajia kommentoimassa, miten hankkeen ensimmäisen vuoden havainnot näyttäytyvät heidän näkökulmastaan. Aamupäivän aikana ääneen pääsevät muun muassa Helsingin nuorisoasiainjohtaja Mikko Vatka, perusopetuksen aluepäällikkö Johanna Honkanen-Rihu sekä ylikomisario, Helsingin poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan johtaja Jari Taponen. Keskustelua luotsaa Nuorisotutkimusverkoston tutkimusprofessori Tommi Hoikkala.

Ohjelmassa on tilaa myös yleisön kysymyksille.

Tilaisuuden avaa Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen ja suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tervetuloa mukaan!

Aika: Keskiviikkona 4.4.2018 klo 9–11
Paikka: Kaupungintalon ala-aula. Pohjoisesplanadi 11–13, 00170 Helsinki.

Aamukahville voi saapua klo 8.30. Varsinaisen ohjelman jälkeen on mahdollisuus jäädä verkostoitumaan. Paikalle kutsutaan myös median edustajia ja tilaisuus kuvataan Helsinki-kanavalle.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella viimeistään 26.3.2018!