Diginuoruus mediakaupungissa -hanke Heurekan Tutkijoiden yössä

Tiedekeskus Heureka (Kuninkaalantie 7, Vantaa)

Miltä metro kuulostaa, näyttää ja tuntuu? Millainen kaupunkitila metro on? Millaisia reittejä ja kaupunkitiloja nuoret käyttävät ja miksi? Entä mitä kaikkea tarkoittaa mediakaupunki? Diginuoruus mediakaupungissa -tutkimushanke pureutuu näihin teemoihin yhdessä nuorten kanssa.

Diginuoruus mediakaupungissa -hanke tuottaa uutta, kansainvälistä ja poikkitieteellistä tietoa (mediatutkimus, sosiologia, nuorisotutkimus, kaupunkitutkimus) urbaaniin digitaaliseen elämään liittyvistä kuulumisista, kamppailuista ja kontrollista nuorten kaupunkielämän arjessa. Tutkimus toteutetaan Helsingissä ja Pietarissa.

Tutkijoiden yön interaktiivisessa työpajassa hankkeen tutkijat esittelevät sen keskeisiä havaintoja sekä tutkimusmenetelmiä. Työpajassa lapset ja nuoret pääsevät itse tuottamaan tietoa mediakaupungista muun muassa piirtäen, kirjoittaen, videokuvaten ja haastatellen. Työpajan kantavana ajatuksena on lasten ja nuorten kanssatutkijuus yhdessä hankkeen tutkijoiden kanssa – tietoa metrosta ja mediakaupungista pohditaan ja tuotetaan yhdessä.

Hankkeen tutkijat Heta Mulari, Annaliina Niitamo, Arseniy Svynarenko ja Leena Suurpää ovat paikalla Heurekassa 30.9. sekä aamupäivällä klo 10-13 että illalla varsinaisessa Tutkijoiden yössä klo 19-23. Aamupäivän tapahtuma on suunnattu eri-ikäisille koululuokille ja ilta kaikille kiinnostuneille.

Lisätietoja:

Heta Mulari, heta.mulari@nuorisotutkimus.fi, p. 044 0271921