Lapset ja nuoret muuttoliikkeessä – Nuorten elinolot 2016 -vuosikirjan julkistustilaisuus

Kiasma, Helsinki

Lapset ja nuoret muuttoliikkeessä – Nuorten elinolot 2016 -vuosikirjan julkistustilaisuus järjestetään Kiasmassa, Mannerheiminaukio 2, keskiviikkona 26.10.2016 klo 9.30–11.30.

Kirjan ovat toimittaneet Antti Kivijärvi ja Marja Peltola.

Tämän vuoden Nuorten elinolot -vuosikirja pureutuu muuttoliikkeen merkityksiin lapsille ja nuorille. Tarkastelussa ovat niin Suomen sisäinen kuin ylirajainenkin muutto. 

Muuttoliike määrittää nykymaailmaa vahvasti, ja se koskettaa myös yhä useampien lasten ja nuorten elämää. Vuoden 2016 Nuorten elinolot -vuosikirjassa tarkastellaan monitieteisesti lasten ja nuorten kokemuksia ja asemaa liikkumisen värittämässä maailmassa. Muuttoliikkeen teemaa lähestytään muun muassa monipaikkaisuuden, ylirajaisuuden ja syrjäseutujen näkökulmista. Läpi teoksen pohditaan liikkumisen yhteyksiä lasten ja nuorten sukupolvisuhteisiin, elämänkulkuihin ja identiteetteihin. Teos koostuu tilasto-osiosta ja kymmenestä tieteellisestä artikkelista.

Nuorisotutkimusverkoston, Valtion nuorisoasiain neuvottelukunnan sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yhteistyönä syntyvä Nuorten elinolot -kirjasarja on vakiinnuttanut paikkansa nuoria koskevan tilastollisen ja kokemustiedon taltioijana. Kirjasarja tarjoaa uusia näkökulmia nuoria koskevaan julkiseen keskusteluun, nuorten arkeen ja päätöksentekoon.

Sisällysluettelo

Ohjelma 

9.30 aamiainen Kiasma Caféssa

10.00 tilaisuuden avaus: kansanedustaja, eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen

10.10 Kirjan toimittajat Antti Kivijärvi ja Marja Peltola esittelevät teosta.

10.30 paneeli, puhujina sarjakuvataiteilija, kasvatustieteen yo Warda Ahmed sekä kirjan tekijöistä Antti Kivijärvi (YTT, tutkija, Nuorisotutkimusverkosto), Marja Peltola (VTT, tutkijatohtori, Nuorisotutkimusverkosto), Pekka Penttinen (yliopettaja, Mikkeli ammattikorkeakoulu) ja Aino Ritala-Koskinen (YTT, yliopistonlehtori, Tampereen yliopisto)

Tilaisuuden juontaja ja paneelin puheenjohtaja on tutkiva toimittaja ja poliittinen aktivisti Airin Bahmani.

Tilaisuus päättyy klo 11.30 mennessä. 

Ilmoittautuminen

Tilaisuuteen voi ilmoittautua maanantaihin 24.10. klo 10 asti tai niin kauan kuin paikkoja riittää. Ilmoittautumislomakkeeseen pääset tästä.  

Tilaisuuden järjestää Nuorisotutkimusverkosto.

Antti Kivijärvi ja Marja Peltola (toim.) Lapset ja nuoret muuttoliikkeessä – Nuorten elinolot 2016 -vuosikirja
Nuorisotutkimusverkosto/Nuorisotutkimusseura & Terveyden ja hyvinvoinnin laitos & Valtion nuorisoasiain neuvottelukuntaISBN 978-952-7175-18-7 (nid.), ISBN 978-952-7175-19-4 (PDF)
Julkaisuja (Nuorisotutkimusseura) ISSN 1799-9219, nro 185, Tiede
Verkkojulkaisuja (Nuorisotutkimusseura) ISSN 1799-9227, nro 105, Tiede

Kirja tulee myyntiin Nuorisotutkimusverkoston verkkokauppaan osoitteeseen www.nuorisotutkimusseura.fi/verkkokauppa, ja se julkaistaan myös verkossa. Teos on saatavilla julkistuksen jälkeen Helsingistä ainakin seuraavista kirjakaupoista: Kurvin Kirja (Hämeentie 48), Kolmen sepän kirjakauppa (Kaivopiha) ja Tiedekirja (Snellmaninkatu 13).

Nuorten elinolot -vuosikirjasta keskustellaan Helsingin kirjamessuilla torstaina 27.10. kahdessa Tiedetorin lavaohjelmassa, katso tarkempi ohjelma: http://www.nuorisotutkimusseura.fi/ajankohtaista/tapahtumat/1412-helsingin-kirjamessut.

 

#nuortenelinolot