Nuorisotutkimusseura Maailma kylässä -festivaalin Kirjallisuusohjelmassa

Rautatientori, Helsinki

Maailman kirjat 2016 järjestetään Helsingin Rautatientorilla Maailma kylässä -festivaalin yhteydessä 28.–29.5.2016. Kirjateltan kahden päivän non-stop-ohjelmassa on kirjailijahaastatteluja, keskusteluja, paneeleja sekä kustantajien ja kirjakauppojen kirjamyyntiä. Nuorisotutkimusverkoston uutuuskirjat ovat myynnissä kirjateltassa koko tapahtuman ajan edulliseen tapahtumahintaan. 

Nuorisotutkimusseura järjestää ohjelmaa lauantaina 28.5.2016 12.15–12.45 Amazon-lavalla.

Haastattelu: Moniaistisuus tutkimuksessa ja parkourin visuaalisuus

Sirpa Tani on tutkinut parkourin harrastajia ja heidän näkemyksiään visuaalisuuden merkityksestä parkourissa. Kaupallinen kulttuuri on hyödyntänyt parkouria elokuvissa ja televisiomainoksissa ja luonut näin lajista mielikuvaa, joka ei välttämättä vastaa harrastajien kokemuksia. Tästä huolimatta populaarikulttuurin tuotteilla on tärkeä merkitys lajille. Parkouraajat kuvaavat usein myös omia videoitaan, joita he käyttävät oman osaamisensa kehittämiseen ja toisinaan myös saadakseen näkyvyyttä. Parkouraajat tasapainottelevat näin lajin kaupallisuuden ja vapaamuotoisen harrastamisen välillä.

Tutkijat Antti-Ville Kärjä ja Sirpa Tani kertovat haastattelussa, kuinka visuaalisia menetelmiä käytetään osana lapsuuden- ja nuorisotutkimusta. Haastattelijana on Nuorisotutkimusverkoston tutkija Heta Mulari, jonka tutkimusaiheet liittyvät lasten ja nuorten mediakulttuureihin sekä feministiseen tyttötutkimukseen.

Lue lisää kirjasta Visuaaliset menetelmät lapsuuden- ja nuorisotutkimuksessa.

Lue lisää festivaalista: www.maailmakylassa.fi 

Koko kirjallisuusohjelma löytyy osoitteesta: www.maailmakylassa.fi/ohjelma/kirjallisuusohjelma