Taiteilijan elämänkulku -tutkimuksen julkistustilaisuus

15.12.2014 10:00 - 11:30

Taiteilijan elämänkulku -teoksessa tarkastellaan sitä, miten joukko nuoria suomalaisia on kasvanut ja sosiaalistunut arvostetuiksi taiteilijoiksi 2000-luvun Suomessa. Aineistona ovat 29 taiteilijan elämäkerralliset haastattelut. Haastateltavat edustavat lukuisia eri taiteenaloja ja ovat kaikki saavuttaneet menestystä suhteellisen varhaisella iällä.

Taiteilijan elämänkulku. Tutkimus nuorista taiteilijoista 2000-luvun Suomessa
Mikko Piispa & Mikko Salasuo

Teoksen julkistustilaisuus järjestetään Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, Helsinki) salissa 104 (1.krs), 15.12.2014 klo 10–11.30.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Nuorisotutkimusseura, opetus- ja kulttuuriministeriön nuoriso- ja liikuntapolitiikan sekä kulttuuri- ja taidepolitiikan osastot.

Ohjelma

9.30–10.00     Kahvitarjoilu

10.00               Avaussanat: tutkimusprofessori Tommi Hoikkala, Nuorisotutkimusverkosto

10.10               Taiteilijan elämänkulun esittely: Mikko Piispa & Mikko Salasuo

10.30               Ajatuksia "Menestyjien elämänkulku" -tutkimushankkeen taustoista: Ylitarkastaja   Hannu Tolonen (OKM)

10.40               Taiteilijan elämänkulku -kirja ja suomalaisen taiteen tutkimus: Ateneumin johtaja Susanna Pettersson

10.55               Tutkimus taide- ja kulttuuripolitiikan tukena: Kulttuuriasiainneuvos Esa Pirnes (OKM)

11.05                Löydänkö itseni tutkimuksesta: Kirjailija Miika Nousiainen

11.20                Kysymys kirjoittajille ja kommentaattoreille: miten tutkimus voi parhaiten edistää taidetta ja/tai taidepolitiikkaa?

Ilmoittautuminen

Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille. Ilmoittautumiset julkistamistilaisuuteen kahvitarjoilua varten lomakkeella.

Tervetuloa!

Tutkimusta varten haastatellut taiteilijat

Jasmin Anoschkin (kuvataide), Laura Birn (teatteri ja elokuva), Mikko Franck (klassinen musiikki), Roope Gröndahl (klassinen musiikki), Samuli Heimonen (kuvataide), Hannaleena Heiska (kuvataide), Vilja-Tuulia Huotarinen (kirjallisuus), Juha Itkonen (kirjallisuus), Sanna Kantola (muotoilu ja suunnittelu), Anssi Kasitonni (kuvataide), Krista Kosonen (teatteri ja elokuva), Jani Leinonen (kuvataide), Sami Makkonen (sarjakuva), Tunna Milonoff (tv ja elokuva), Rauha Mäkilä (kuvataide), Mazdak Nassir (dokumenttielokuva), Mimosa Pale (kuvataide ja performanssi), Milla Paloniemi (sarjakuva), Ari Pelkonen (kuvataide), Aarni Pennanen (klassinen musiikki), Ari Pulkkinen (pelimusiikki), Ville Ranta (sarjakuva), Mika Rättö (populaarimusiikki), Stiina Saaristo (kuvataide), Paola Suhonen (muotoilu ja suunnittelu), Ville Tietäväinen (sarjakuva), Katja Tukiainen (kuvataide), Anna Tuori (kuvataide) ja Paula Vesala (populaarimusiikki).

Lisätiedot

Mikko Salasuo
puh. 040 548 5520
mikko.salasuo@nuorisotutkimus.fi

Mikko Piispa
puh. 020 755 2668
mikko.piispa@nuorisotutkimus.fi